Savršeni lijek - 5

Gamaglobulini koji su spomenuti u naslovima ovih izvještaja izuzetno su važna antitijela u obrani imuniteta:

Antitijela krvnih grupa u ljudskom urinu. Prager i Bearden, Transfuzija, 1965.

Daljnja ispitivanja gama proteina u normalnom urinu. Journal of Clinical Investigation, 1962.

Karakterizacija antitijela u normalnom ljudskom urinu gel-filtriranjem i antigenska analiza. M. W. Turner, Protidi bioloških tekućina, 1964.

Proteini, glikoproteini i mukopolisaharidi u normalnom ljudskom urinu. I. Berggard, Arkiv. Kemi, 1961

Neobičan mikro-gamma-globulin u serumu i urinu jednog pacijenta. Granklin, Meltzer, Guggenhein i Lowenstein, Fed. Proc., 1963

Fiziokemijska i imunološka ispitivanja gama globulina normalnog ljudskog urina. E. C. Franklin, Journal of Clinical investigation, 1959

Značaj urinarnog gama globulina u lupus nephritis. Stevens i Knowles, New England Journal of Medicine, 1962.

Neobično je shvatiti da kroz jednostavno korištenje urinarne terapije imamo tako lagani pristup tim krajnje važnim prirodnim antitijelima i drugim ključnim imunitetnim elementima u krvi - posebno kad se sjetimo straha od AIDS-a zbog kojeg je mnogim današnjim ljudima pomisao na korištenje bilo kakvog medicinskog tretmana povezanog s krvlju, zastrašujuća.

Izvještaj 24
Naslov: Priroda i sastav urina zdravih pojedinaca, 1975, A. H. Free, H. M. Free, iz Urinalysis in Clinical Laboratory Practice, sa Laboratorija Miles.
Predmet: Sastojci normalnog ljudskog urina

Većina nas uglavnom nema pojma da je urin izuzetna tjelesna tečnost proizašla iz krvi i ispunjena stotinama sastojaka koji su korisni za zdravlje. U stvari, to je činjenica koju su čak i sami znanstvenici tek počeli u potpunosti razumjeti posljednjih desetljeća.

Kao što su Free i Free objasnili:

"Doslovno tisuće sastojaka smo identificirali u normalnom urinu i njih ogromna većina se izlučuje iz krvi...
S razvojem kemije i fiziologije postepeno se razvijalo i razumijevanje sastava urina...
Sada vidimo da urin ima tisuće sastojaka, a kako se razvijaju novi, osjetljiviji analitički instrumenti, sasvim je izvjesno da će se pronalaziti i novi sastojci urina"

Ovaj izvještaj se nastavlja dajući detaljan popis skoro 200 sastojaka urina, ali kao što istraživači napominju: "taj popis se ne smatra potpunim, već navodi samo najzanimljivije sastojke."

Navesti svih 200 sastojaka ovdje bi bilo malo previše. Stoga dajem tek primjer nekih od sastojaka urina koji su najprepoznatljiviji jer su mnogi od njih oni isti sastojci koje vidite na etiketama svojih vitaminskih dodataka hrani ili ste o njima čitali ili čuli iz različitih izvora.
O urinu nikada ne razmišljamo kao o hranjivoj tvari, ali kako ove analize urina pokazuju, u urinu pored hormona, steroida i drugih ključnih elemenata koji reguliraju i kontroliraju bitne procese u tijelu ima i brojnih hranjivih tvari:

Alanin, ukupno .....38 mg/dnevno
Arganin, ukupno....32 mg/dnevno
Askorbinska kiselina....30 mg/dnevno
Alantoin....12 mg/dnevno
Aminokiseline.....2,1 mg/dnevno
Bikarbonat.....140 mg/dnevno
Biotin.....35 mg/dnevno
Kalcij.....23 mg/dnevno
Kreatinin.....1,4 mg/dnevno
Cistin....120 mg/dnevno
Dopamin.....0,40 mg/dnevno
Epinefrin.....0,01 mg/dnevno
Folna kiselina.....4 mg/dnevno
Glukoza......100 mg/dnevno
Glutaminska kiselina.....308 mg/dnevno
Glicin....455 mg/dnevno
Inositol.....14 mg/dnevno
Jod....0,25 mg/dnevno
Željezo....0,5 mg/dnevno
Lizin....56 mg/dnevno
Magnezij.....100 mg/dnevno
Mangan.....0,5 mg/dnevno
Metionin....10 mg/dnevno
Dušik.....15 mg/dnevno
Ornitin....10 mg/dnevno
Pantotenska kiselina 3 mg/dnevno
Fenilalanin.....21 mg/dnevno
Fosfor, organski.....9 mg/dnevno
Kalij.....2,5 mg/dnevno
Proteini, ukupno.....35 mg/dnevno
Riboflavin.....0,9 mg/dnevno
Triptofan.....50 mg/dnevno
Tirozine.....50 mg/dnevno
Urea.....24,5 mg/dnevno
Vitamin B6.....100 mg/dnevno
Vitamin B12.....0,03 mg/dnevno
Cink.....1,4 mg/dnevno

Hormoni

Aldosteron, muškarci.....3,5 mg/dnevno
Aldosteron, žene.....4,2 mg/dnevno
Androgeni, žene (20 - 40 godina)......14 mg/dnevno
Androgeni, muškarci, (20 - 40 godina)......18,2 mg/dnevno
Androsteron, žene.....4,2 mg/dnevno
Androsteron, muškarci.....3,5 mg/dnevno
Estradiol, žene, lutealna faza.....28 mg/dnevno
Estron, žene, lutealna faza.....14 mg/dnevno
17-ketogeni adrenokoritikoidi žene.....12,6 mg/dnevno
17-ketogeni adrenokoritikoidi muškacri.....14,7 mg/dnevno
Ketol steroidi.....18,2 mg/dnevno

Zanimljivo je u vezi mnogih od tih sastojaka urina da su prirodno sintetizirani oblici ključnih hranjivih elemenata.
Na primjer, sintetizirani, ili "probavljeni" oblik vitamina B6 (pirodiksin) u urinu je piridoksal (70 mg/dnevno) i piridoksamin (100 mg/dnevno). Kad u svojoj hrani ili kao dodatak prehrani uzmete B6 (pirodiksin), tijelo ga razloži na jednostavnije supstance koje može koristiti, naime, piridoksal i piridoksamin.

Te dvije tvari imaju ogromnu hranjivu vrijednost. One su ključne za sintezu i rastvaranje aminokiselina, pretvaranje triptofana u niacin, razgradnju glikogena u glukozu, proizvodnju antitijela, formiranje hema u hemoglobinu, formiranje hormona važnih u funkcioniranju mozga, pravilnu apsorpciju B12 i održavanje ravnoteže natrija i kalija koji reguliraju tjelesne tekućine.
Prilikom korištenja prirodne urinarne terapije ne samo da usvajate sam B6 već također uzimate već sintetizirani oblik B6 što može biti od velike važnosti za ljude kojima je zbog slabe probave i asimilacije, starosti, upotrebe lijekova, oralnih kontracepcijskih sredstava, antibiotika itd., smanjena sposobnost korištenja B vitamina ili drugih ključnih hranjivih tvari.
Danas na tržištu ima mnogo "pred-probavljenih" hranjivih proizvoda za ljude čije tijelo ima teškoća s razgradnjom složenijih hranjivih tvari u elemente koje tijelo može koristiti. Ali urin sam po sebi je nevjerojatno složena i potpuna mješavina vaših vlastitih već pred-sintetiziranih hranjivih tvari koje niti jedan kemičar nigdje u svijetu ne može imitirati.
U stvari, Bjornesjo, istraživač koji je napravio ispitivanja o antituberkuloznom djelovanju urina, vršio je svoje pokuse koristeći umjetni urin sastavljen u laboratoriju. Otkrio je međutim da dok je prirodni urin ubijao ili zaustavljao rast TB bakterija, umjetni urin to nije činio. Prirodni antituberkulozni element urina se nije mogao umjetno sintetizirati.
Sljedećih nekoliko istraživačkih radova se bavi posebno urinarnom terapijom u tretiranju raka, AIDS-a, mentalnih poremećaja, kožnih bolesti te dermatološkom i kozmetičkom upotrebom uree. Da bi bili razumljiviji te izvještaje sam grupirala u odjeljke pod odgovarajućim nazivom kategorije.

Urinarna terapija i rak

Izvještaj 25
Naziv: H-11 za rak, dr. J. H. Thompson, 1943, objavljeno u British Medical Journal, (7/31/43).

U kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama prošlog stoljeća, mnogi medicinski istraživači poput dr. Thompsona su eksperimentirali s ekstraktom urina protiv raka pod oznakom H-11.
Mnogi od stotina istraživača koji su u periodu od približno dvanaest godina provodili ispitivanja s H-11 u liječenju raka, imali su odlične rezultate koji su nažalost od strane medicinske zajednice bili ignorirani. Istraživači su zahtijevali osnivanje medicinskog istraživačkog savjeta koji bi provjerio njihove žalbe tvrdeći da je medicinski establišment nepravedno ignorirao njihove istraživačke nalaze o uspješnom tretiranju raka s H-11. 1948 je bio osnovan savjet. Međutim, usprkos tisućama laboratorijskih ispitivanja i stotinama slučajeva kliničkih dokaza koji su pokazivali učinkovitost H-11 u liječenju raka savjet ga nije uzeo u obzir kao prihvaćeni medicinski tretman za rak.
Dr. J. H. Thompson je iznio kliničke i laboratorijske nalaze o upotrebi ovog ekstrakta kod pacijenata oboljelih od raka, u British Medical Journal i otkrio da je više od tri stotine nezavisnih liječnika i istraživača našlo da je H-11, kod ljudi, klinički djelotvoran u zaustavljanju rasta malignih stanica.

Izvještaj 26
Naslov: Terapeutski rezultati upotrebe ekstrakta auto-urina na zloćudne tumore, 1961, dr. Novak, objavljeno u njemačkom časopisu Zeitshrift Innere Medizine (Časopis za unutarnju medicinu).
Ovo je izuzetno zanimljivi izvještaj Njemačkog liječnika koji je koristio injekcije ekstrakta prirodnog urina pripravljene od vlastitog urina svakog pojedinog pacijenta. Time je liječio nekoliko različitih tipova raka uključujući rak želuca, debelog crijeva, rektuma, prsa, pluća, maternice, limfnih čvorova i žučnog mjehura. U većini od dvadeset i jednog slučaja, rezultati su bili značajni, a izvještaj uključuje rendgenske snimke koje potvrđuju rezultate. Evo primjera:
Slučaj 2: Žena, stara šezdeset godina s metastazama zloćudnih tumora epigastrija i jetre tretirana je ekstraktom urina. Nakon četiri injekcije zamijećeno je i subjektivno i objektivno poboljšanje potvrđeno radiološkom slikom koja je pokazala značajno smanjenje tumora. Nakon šest tjedana više nije bilo uočenih opstrukcija u gornjem abdomenu, a jetra je bila normalna. Od tada su prošle dvije godine i nije bilo daljnje pojave raka.

Slučaj 3: Žena stara pedeset i dvije godine sa žuticom (krvni bilirubin 11 mg%). Tumor veličine dinje u desnom epi- i mezogastriumu; laparotomijom se ustanovio uznapredovali tumor žučnog mjehura s metastazama u jetri, zadnjem i poprečnom crijevu. Nakon pet injekcija ekstrakta urina došlo je do povlačenja tumora, smanjenja veličine jetre, a bilirubin je pao na 1,6 mg%. Na kontrolama u sljedećih deset mjeseci, pacijentica nije pokazivala simptome; u rijetkim prilikama nakon nepravilnosti u prehrani bi se pojavljivala uznemirenost želuca.

Izvještaj 27
Naslov: Priprema retine iz ljudskog urina, Albert Szent-Gyorgi i suradnici, 1963, objavljeno u Science Magazine.  Istraživanje s potporom Nacionalnog zdravstvenog instituta i Nacionalne fondacije za znanost i sprovedeno na Institutu za istraživanje mišića u Massachusettsu.

Predmet: Djelovanje ekstrakta urina na zloćudne tumore.
Ovo je bilo istraživanje o elementu protiv raka koji je izdvojen iz urina i naziva se "retine".

"Pokazalo se da određeni sastojci dječjeg urina zaustavljaju rast zloćudnih tumora kod miševa. Tvar odgovorna za to djelovanje nazvana je "retine". Kasnije smo otkrili slično djelovanje urina odraslih u dobi od 20 do 25 godina."

Nakon što su ispitivali djelovanje retina na nekoliko različitih tipova zloćudnih tumora, istraživači su primijetili da:

"Manje doze retina zaustavljaju rast tumora, dok veće doze dovode do povlačenja tumora."

U ovom istraživanju je grupi miševa injektirano pod kožu 30 milijuna živih stanica raka te su razvili odgovarajuće tumore. Miševi su zatim tjedan dana bili tretirani retinom i istraživači su primijetili da:

"Nađeno je da su tumori kod miševa koji su tjedan dana bili tretirani sa 6 jedinica retina nakon ispitivanja sadržavali vrlo malo živog tkiva raka i sastojali su se uglavnom od mrtvih stanica raka."

Na žalost, retine nije bio obznanjen kao sredstvo protiv raka, ali ovo istraživanje kao i ostala, pokazuju da su u urinu prisutni važni faktori koji djeluju protiv raka i zapanjujuće su učinkoviti u razaranju i zaustavljanju rasta zloćudnih tumora i stanica raka.

Izvještaj 28
Naslov: Tretiranje raka želuca s HUD-om, antigenom supstancom dobivenom iz pacijentovog urina, 1968, dr. Momoe Soeda, Tokyo, Japan.

Ovaj istraživački izvještaj predstavlja značajne rezultate ispitivanja tretiranja raka upotrebom derivata urina pod nazivom HUD (Human's Urine Derivative, Derivat ljudskog urina). HUD je pronađen u značajnim količinama u urinu pacijenata oboljelih od raka i pokazalo se da ima značajna antikancerogena svojstva:

"Testirali smo veći broj ljudi i pokazalo se da urin pacijenata oboljelih od raka gotovo neizostavno sadrži značajne količine prirodne supstance imunitetne obrane pod nazivom HUD. Klinički smo primijenili HUD u slučaju metastaza raka jajnika u lipnju 1965 i bili smo zatečeni odličnim učinkom na povlačenje metastaziranih tumora."

Nakon primjene HUD-a, istraživači su primijetili da:

"Gotovo sve metastaze su potpuno nestale u periodu od tri mjeseca od početka HUD terapije i pacijentica je otpuštena u prilično dobrom stanju. Prošlo je više od trideset mjeseci od kada je otpuštena i sada joj je potpuno dobro i uživa u svom životu."
HUD terapija je također nakon operacije primijenjena na nekoliko pacijenata s rakom želuca da bi se spriječilo uobičajeno postoperativno ponovno pojavljivanje raka:

"Osam pacijenata je odmah nakon operacije bilo tretirano s HUD. U pet slučajeva u ovoj grupi, rak je prešao na stjenku želuca i obuhvatio limfne čvorove. Postoperativna prognoza za tu grupu pacijenata je bila vrlo loša i smatralo se da će ih manje od 40% preživjeti više od 3 godine.
Međutim, nakon tretmana HUD-om, prošle su tri godine i sedam od osam liječenih pacijenata se osjeća potpuno dobro i gotovo potpuno sudjeluju u svim aktivnostima bez bilo kakvog znaka ponovne pojave raka.
S obzirom na te činjenice očito je da je HUD učinkovit u obuzdavanju postoperativne pojave raka želuca te da je to djelovanje vjerojatno uzrokovano njegovom sposobnošću da pojača imuni sustav pacijenta oboljelog od raka."

Ovi su istraživači također komentirali opasnost i nedjelotvornost zračenja i kemoterapije u liječenju raka:

"Liječenje zračenjem i kemoterapijom su mnogo godina bili naveliko testirani radi sprječavanja postoperativnog širenja i rasta stanica tumora. Međutim, slobodno se može reći da su do danas oba ta postupka bila gotovo potpuno neuspješna u ostvarivanju te svrhe."

Istraživači komentiraju izuzetnu važnost očuvanja integriteta imunog sustava prilikom tretiranja raka i diskutiraju kako zračenje i kemoterapija uništavaju tjelesni imunitet, a posebno stanice plazme koje su uključene u stvaranje antitijela i prirodnu obranu od raka. Izvještaj savjetuje da:

"Naglasak treba staviti na otkrivanje agensa koji djeluju protiv raka, kao što je HUD, koji imaju obuzdavajuće djelovanje na zloćudne stanice bez da oštećuju prirodni tjelesni imunitet."
 

NASTAVLJA SE

Nubilus Logo