Savršeni lijek - 7

Opće upute

Unutarnja upotreba

1. Sakupite srednji mlaz urina u čistu čašu ili posudu
Za prikupljanje urina je najbolja čista čaša ili plastična posuda. U istraživanjima se urin obično hvata "čistim postupkom" pri kojem se područje genitalija očisti prije prikupljanja urina. To je pri unutarnjoj primjeni urino-terapije posebno važno za žene, a postiže se jednostavni pranjem sapunom i vodom. Uzmite samo srednji mlaz urina.
Tijekom putovanja ili kad god postoje problemi s higijenskim uvjetima ili čistoćom vode, imajte sa sobom paketić s priborom za čisto hvatanje urina koji uključuje sterilnu čašu i antiseptičke maramice.

2. Svježi urin uvijek upotrijebite odmah po prikupljanju
Van tijela se urin brzo razgrađuje. Stoga ga za unutarnju upotrebu upotrijebite čim ga skupite. To nije tako važno ako ćete ga koristiti samo za vanjsku upotrebu jer za većinu vanjskih primjena možete koristiti bilo svježi bilo odstajali urin.

3. Počnite s oralnim kapima i po potrebi povećavajte dozu
Nakon što ste pročitali knjigu i spremni ste početi s terapijom, počnite uzimajući svaki dan tek nekoliko kapi da bi dopustili tijelu da se postepeno navikne.
Napunite čistu medicinsku kapaljku iz čaše s urinom i kapnite jednu ili dvije kapi pod jezik. Ovaj postupak vam dopušta da se polako naviknete na okus, a svejedno će vam dati zdravstvene blagodati. Kad ste utvrdili koja je količina ispravna za vaše stanje možete polako povećavati i prilagoditi količinu.
1) Na prvi dan počnite uzimanjem 1-5 kapi jutarnjeg urina.
2) Drugog dana uzmite ujutro 5-10 kapi.
3) Trećeg dana, uzmite ujutro 5-10 kapi te istu količinu uvečer prije odlaska u krevet.
4) Kad osjetite da ste se priviknuli na terapiju, postepeno po potrebi povećavajte količinu da bi ste postigli rezultate za svoje stanje. Primjenom terapije, naučit ćete prilagoditi količinu koja vam treba uočavajući svoje reakcije na terapiju. Više informacija o doziranju nalazi se malo dalje u ovom poglavlju.

4. Nemojte kuhati niti razrjeđivati urin
Istraživanja pokazuju da kuhanje urina uništava mnoga od njegovih ljekovitih svojstava. Dakle kada ga uzimate unutra, koristite samo svježi, prirodni oblik. Istraživanja su također pokazala da razrjeđivanje urina (ili uree) smanjuje njegovo antibakterijsko djelovanje. Stoga umjesto da ga razrjeđujete sokom ili vodom kako bi se navikli na uzimanje, radije uzmite nekoliko oralnih kapi.

5. Homeopatski urin
Neki istraživači su upućivali na važnost korištenja urina skupljenog na početku ili u vrhuncu akutnih simptoma bolesti, posebno u slučaju upala i alergija. Taj urin sadrži najveću količinu antitijela i agensa imune obrane kojima se tijelo već bori protiv bolesti. Homeopatski pripravak zadržava taj moćni urin prvog stupnja bolesti i zatim se može koristiti tijekom cijelog trajanja bolesti.
Homeopatski urin je također odličan za djecu. Za vas koji ste izuzetno osjetljivi ili s nakupljenim toksinima te možete osjećati da u početku imate suviše snažne reakcije na urin, pokušajte ga uzimati u homeopatskom razrjeđenju. Upute kako pripremiti razrijeđeni, ali vrlo učinkoviti oblik urina nalaze se u odjeljku, Homeopatija i urino-terapija, dalje u ovom poglavlju

6. Pratite i uravnotežite svoj pH
pH se odnosi na stanje kiselosti/lužnatosti u vašem tijelu. Tijelo je normalno blago kiselo, a održavanje pravilnog pH je u urino-terapiji ključno. Tijekom dana se pH vrijednosti prirodno mijenjaju. Jutarnji je urin uglavnom kiseliji od urina sredinom dana, a pH se također mijenja s obzirom na ishranu - općenito, namirnice poput mesa, kave, alkohola, mlijeka, jaja i grahorica čine tijelo kiselijim dok većina voća i povrća ima bazični učinak. (Pogledajte Dodatak radi potpunijeg popisa kisele/lužnate hrane).
Uvijek je dobro paziti i na pH razine urina i sline jer oboje trebaju predstavljati pravilnu ravnotežu kiselosti/lužnatosti.
Idealni raspon pH sline je oko 6,4 - 7,2 (ispod 6,4 je prekisela, iznad 7,2 je suviše lužnata). Slina obično postaje lužnatija nakon jela i s vegetarijanskom ishranom.
pH urina bi se u svakih dvadeset i četiri sata, idealno trebao kretati od otprilike 5,0 (kiselo ujutro) do 8,0 (lužnato uvečer).
Ako su vam pH razine urina ili sline neprestano duži vremenski period van tog raspona, znači da vam tijelo ne funkcionira ispravno ili da vam je ishrana neprestano prekisela ili previše lužnata.
Trake za mjerenje pH razine s brojčanim oznakama su dostupne u prodaji za testiranje kiselosti/lužnatosti i olakšavaju vam da redovno pratite svoj pH kod kuće.
Sklonost prevelikoj kiselosti se zove acidoza i može biti uzrokovana poremećajima bubrega, jetra ili nadbubrežne žlijezde, nepravilnom ishranom, gladovanjem, ljutnjom, stresom, strahom, groznicom ili prekomjernim uzimanjem C vitamina, aspirina ili nijacina. Simptomi mogu uključivati nesanicu, zadržavanje vode, migrene, često uzdisanje, nenormalno niski krvni pritisak, suhe, tvrde stolice, naizmjenične zatvore i proljeve, osjetljivost zuba, teškoće pri gutanju i udubljene oči.
Alkaloza (kad je tijelo suviše lužnato) može biti uzrokovana prekomjernim uzimanjem antacida ili lošom ishranom, prekomjernim povraćanjem (bulimijom), neravnotežom endokrinih žlijezda, visokim kolesterolom, osteo artritisom ili proljevom. Simptomi mogu uključivati dremljivost, izbuljene oči, škripanje u zglobovima, bolove u mišićima, upalu zglobova, otekline, noćno kašljucanje, menstrualne probleme, alergije, noćne grčeve, kronične probleme s probavom ili astmu.
Prvi i najlakši postupak da ispravite svoj pH je da se više opuštate i odmarate, svježi zrak, tjelovježba, smanjite stres i prilagodite ishranu. Ako ste suviše kiseli, smanjite kisele namirnice u ishrani i jedite više lužnate hrane. Ako ste suviše lužnati, smanjite lužnate namirnice i jedite više kiselih. (Radi popisa kiselih i lužnatih namirnica pogledajte Dodatak na kraju knjige.)
Izuzetno je važno pratiti svoje pH razine tijekom urino-terapije jer ako vam je urin suviše lužnat, mogao bi smanjiti svoje antibakterijsko djelovanje. S druge strane, ako vam je urin stalno prekomjerno kiseo, urino-terapija bi mogla u vašem tijelu stvoriti preveliko opterećenje.
U takvom slučaju pobrinite se da su vam u ishrani prvenstveno namirnice koje potiču lužnatost tako da uravnotežavate pH i ne pridonosite dodatno tjelesnoj preopterećenosti kiselinom konzumirajući krajne kiseli urin.  Također, ako imate ozbiljan kronični problem s acidozom (to je često slučaj kod dijabetičara) uzimajte odjednom svega nekoliko kapi urina ili ih zamijenite homeopatskim pripravkom urina kao što smo opisali u odjeljku Homeopatija i urin, ovog poglavlja.
Kada po prvi puta koristite urino-terapiju ili ako je koristite intenzivno, testirajte pH urina jednom ili dva puta dnevno nekoliko dana. Nemojte konzumirati isti urin u koji ste umočili testnu traku. Ako dnevno uzimate tek malu dozu za održavanje, testirajte pH jednom svakih tri do pet dana da biste utvrdili da li vam treba neka prilagodba u ishrani.
Ako ustanovite da vam je pH urina vrlo kiseo, dodajte urinu koji ćete konzumirati trunak sode bikarbone da biste mu smanjili kiselost.

7. Ako ste trudni, ne koristite urino-terapiju bez liječničkog nadzora
Iako su e trudnice uspješno liječile urino-terapijom u svrhu jutarnjih mučnina ili oteklina, terapiju tijekom trudnoće ne treba provoditi bez nadzora obiteljskog liječnika koji je upoznat s medicinskom upotrebom urina.
Liječnici su izvještavali da su s odličnim rezultatima koristili urino-terapiju u trudnoći protiv jutarnje slabosti, ali ima i izvještaja o dva spontana abortusa koji su se desili nakon tretmana urino-terapijom (Dunne i Plesch), moguće zbog prirodnog oslobađanja urina koje se pojavljuje tijekom urino-terapije.
Plodnost: S druge strane, ako pokušavate zatrudnjeti, nekoliko uspješnih lijekova za povećanje plodnosti, kao što je Pergonal, napravljeni su od ekstrakta urina, a nekoliko mi je žena reklo da im se čini da im je urino-terapija pomogla da začnu. U ovom je slučaju najbolji i najsigurniji postupak da koristite urino-terapiju određeno vrijeme (šest mjeseci) prije nego pokušavate zatrudnjeti i prestanete s terapijom tijekom dana kad pokušavate zanijeti. Možete napraviti dijagnozu urinskim testom da bi utvrdili kad ovulirate i kad ste začeli, te prema tome možete uskladiti konzumiranje urina.

Urino-terapija i droge: Nekada sam preporučivala da ne koristite urino-terapiju ako uzimate bilo koju vrstu opojnih sredstava ili ste strastveni pušač, konzumirate mnogo alkohola ili kave. Međutim, doznala sam za nova istraživanja koja pokazuju da urino-terapija može koristiti u svim takvim stanjima. Dr. William Hitt, Američki liječnik koji ima kliniku za urino-terapiju u Meksiku, izvijestio me je da je u periodu od dvije i pol godine tretirao 20.000 pacijenata injekcijama urina.
Ti su pacijenti obuhvaćali i oboljele od raka, astme i drugih bolesti, a također i teške alkoholičare, te ovisnike o drogama i pušenju. Dr. Hitt izvještava o zapanjujućem uspjehu bez nuspojava pri korištenju injekcija urina za ovisničke poremećaje te također u kombinaciji s propisanim lijekovima. Količina lijekova ili zagađivača koji prolaze u urin je toliko sićušna da ne predstavlja opasnost i u stvari, čini se da djeluje poput vakcine koja uklanja ili liječi takve vrste poremećaja. To je također poduprto knjigom Urinaliza u kliničkoj laboratorijskoj praksi iz Miles Laboratories, u kojoj autori iznose da je čak i u slučaju jakog trovanja živom količina žive koja prolazi u urin izuzetno mala.
Ako imate neko od tih stanja, počnite oralno s 1 do 5 kapljica dnevno tijekom 3 do 5 dana da biste izbjegli naglu detoksikaciju. Svakog dana povećajte broj kapljica za jednu ili dvije već prema tome kako tolerirate terapiju. Postepeno po potrebi povećavajte količinu da biste postigli učinak za svoje osobno stanje.

8. Poboljšajte prehranu i izbjegavajte meso kada koristite intenzivnu urino-terapiju i prije gladovanja
Uglavnom vaša ishrana bi se trebala sastojati od uravnoteženih količina cjelovitih žitarica, svježeg povrća i malih količina nemasnog mesa i ribe. Ako konzumirate velike količine rafinirane hrane, šećera, gaziranih pića, kave, itd. nećete imati pune blagodati urino-terapije i, ovisno o tome koliko vam je ishrana loša, kad vaše tijelo reciklira i izbacuje nepoželjne elemente, možete imati neugodne simptome glavobolje, mučnine, itd.
Ako koristite samo nekoliko oralnih kapi urina ili konzumirate jedan ili dva gutljaja dnevno, možete nastaviti s uobičajenim uzimanjem mesa ukoliko ga normalno uzimate umjereno.
Kao što pokazuju istraživanja o urei i bubrezima (dr. C. Giordano), urea vašem tijelu pomaže učinkovitije razložiti proteine, što može značiti da tijekom urino-terapije možete imati povećane koristi konzumiranja proteina iako jedete manje mesa ili drugih izvora proteina.
Ova informacija će vjerojatno koristiti i vegetarijancima koji se u svojoj prehrani oslanjaju na manje koncentrirane izvore proteina nego redoviti mesojedi. Budući da kombinacija intenzivne urino-terapije i obilnog konzumiranja mesa može dovesti do visoke kiselosti u tijelu, smanjite ili odstranite unos mesa u prehrani kada konzumirate velike količine urina ili se pripremate za gladovanje.

9. Simptomi detoksikacije
Kada prvi puta počnete s urino-terapijom, u početku možete iskusiti simptome poput glavobolje, mučnine, proljev, umor ili kožni osip. U mnogim istraživanjima navedenim u četvrtom poglavlju, liječnicu su kod svojih pacijenata često opažali takve simptome. To su prirodne tjelesne reakcije na izlučivanje i uklanjanje pohranjenih toksina bolesti iz tijela.
Ti simptomi normalno nestaju unutar 24 ili 36 sata. Također, započinjući terapiju s nekoliko oralnih kapi, možete izbjeći ili umanjiti jačinu detoksikacije. Ako ste počeli terapiju većim količinama i doživljavate neugodne simptome, smanjite količinu koju konzumirate i nastavite s manjim dozama.
Homeopatski lijekovi i ljekovito bilje se također mogu koristiti i često su od velike pomoći tijekom detoksikacije za smanjivanje glavobolja, mučnine, proljeva, itd.

10. Djeca
Nekoliko istraživanja, poput onog dr. Krebsa, Plescha, Duncana. Lewisa i Dunne, (vidi Poglavlje 4), specifično se bavi primjenom urino-terapije kod djece. Najlakši oblik unutarnjeg liječenja za djecu su oralne kapi djetetovim vlastitim svježim urinom. Kao što je u tim istraživanjima spomenuto, za akutnu gripu, prehlade, virusne upale, boginje, mums, ospice, itd., česte male oralne doze od 1 - 10 kapi tijekom bolesti su se pokazale vrlo učinkovitim.
Što se alergija tiče, istraživanja ukazuju da se treba uzeti nekoliko kapi svježeg urina oralno prije i nakon obroka koji sadrži alergene namirnice, ili kad su prisutni simptomi alergije. Dr. Dunne i Lewis daju vrlo određene, jednostavne upute za upotrebu urino-terapije u liječenju dječje alergije koje su uključene u njihovim izvještajima u četvrtom poglavlju.
Drugi vrlo učinkovit postupak kojeg savjetuje dr. Dunne je pripremanje homeopatskog razrjeđenja djetetovog urina za upotrebu tijekom cijele bolesti ili alergičnih napada. Sakupite urin pred nastup simptoma i pripremite ga prema uputama koje malo dalje u ovom poglavlju dajemo u odjeljku Homeopatija i urino-terapija.
Istraživanja također ukazuju da se simptomi bolesti mogu privremeno pojačati odmah nakon prvih nekoliko doza urino-terapije. U svim slučajevima ti simptomi nestaju unutar 24 do 48 sati.
Za upale uha, kapljice svježeg, toplog urina u zahvaćeno uho mogu dati odlične i često trenutne rezultate. Ponavljajte po potrebi.

Doziranje

Doza održavanja
Oni koji redovito provode urino-terapiju, obično smatraju da je dnevna doza za održavanje jedan do dva gutljaja srednje struje jutarnjeg urina. Ali ta doza također može biti tek 5 do 10 kapi dnevno, ili svaki drugi dan, ovisno o individualnom stanju i potrebama. Mnogi koji su koristili urino-terapiju čitavog života, kao što su Indijski premijer, komentirali su da redovna primjena urino-terapije zamjetno pomaže u održavanju energetske razine, usporava starenje i sprječava bolesti.

Teške, akutne i kronične bolesti
Za one s kroničnim ili teškim oboljenjima poput raka, neki korisnici urino-terapije kao što su John Armstrong, čvrsto savjetuju konzumiranje tijekom dana svog ispuštenog urina ili koliko je više moguće tijekom nekoliko dana. Međutim imamo izvještaja da su i mnogo manje doze učinkovite (vidi Osobna svjedočanstva u sedmom poglavlju).
Ako konzumirate velike količine, gladovanje ili strogo reduciranje unosa krute hrane u tom vremenu, smanjuje opterećenost bubrega i omogućava tijelu koristiti više energije za iscjeljivanje umjesto na probavu.
Za većinu ljudi bilo bi krajnje nepreporučljivo da poduzmu tu vrstu produženog gladovanja na urinu koju savjetuje Armstrong. Kratko gladovanje na urinu i vodi u trajanju jednog do tri dana može biti vrlo učinkovito. Prestanite s konzumiranjem nešto prije odlaska u krevet da bi se tijelo moglo odmoriti i nastavite kad se ujutro probudite.
Ako ne želite gladovati ali osjećate da bi trebali konzumirati veće količine urina, uzimajte male, jednostavne, lagane obroke, poželjno, svježe kod kuće spravljene, nezačinjene juhe od povrća.
Ako osjećate potrebu za žitaricama, uzmite nezačinjeno proso ili rižu ili neslane krekere od cijelog zrna. Dalje u ovom poglavlju dajemo više informacija o gladovanju.
Dugotrajna, teška stanja, prirodno mogu zahtijevati duže periode liječenja. U vlastitom liječenju sam otkrila da u početku moram konzumirati velike količine (oko dva gutljaja četiri do pet puta dnevno) svakog dana tijekom otprilike dva tjedna. Nakon toga sam prešla na male učestale doze (jedan do dva gutljaja) tri do četiri puta dnevno još dva tjedna, a zatim sam smanjila na jedan do dva gutljaja dva puta dnevno svakog drugog dana, itd. Doza održavanje je 5 do 10 kapi dnevno. To je bio moj pristup. No vi biste mogli otkriti da su vaši osobni zahtjevi veći ili manji od tih količina.
Ako patite od akutne bolesti kao što je infekcija, tradicionalno je liječenje potpuno gladovati ili jesti tek lagane obroke kao što je kod kuće spravljena, nezačinjena voda u kojoj se kuhalo povrće dok istovremeno učestalo konzumirate urin tijekom barem jednog dana ili dok ne osjetite potpuno i trajno poboljšanje. Kao i mnogi drugi, otkrila sam da jaki obroci prebrzo nakon oporavka od virusnih ili bakterijskih upala mogu izazvati vraćanje bolesti. Stoga budite sigurni da se osjećate stabilno prije nego ponovno počnete normalno jesti.
Uvijek prekidajte gladovanje postepenim uvođenjem laganih namirnica, kod kuće spravljenih juha od povrća, potom krekera, žitarica, itd. (Pogledajte stranu 182.)

Počivajte, počivajte, počivajte
Kad ste se jednom riješili teške bolesti i dosegli bolje zdravlje, nastavite primjenom dnevne doze urino-terapije za održavanje te zdravu ishranu. Također, si nikada ne dozvolite višekratno iscrpljivanje ili prekomjerno zamaranje. Svakodnevno odmaranje je za zdravlje mnogo ključnije nego većina ljudi razumije. Jednom kad ste se oporavili od veće bolesti morate izuzetno paziti da se dovoljno odmarate i opuštate.
Vidjela sam mnoge slučajeve da su se ljudi urino-terapijom i prirodnim postupcima potpuno izliječili čak i od "neizlječivih" bolesti i godinama bili zdravi da bi potpuno poništili sve dobro što su postigli suviše samouvjerenim naprezanjem do ekstrema na poslu ili sportu.
Jedan od najtužnjih primjera takve pogreške koju znam je bio slučaj mladog, sjajnog, odrješitog bolesnika od AIDS-a koji se potpuno izliječio od svih vidljivih i kliničkih pokazatelja bolesti, ali se nakon toga neprestano i uporno iznurivao na svom zahtjevnom poslu u firmi. Konačno se razbolio, vratio na staro i nije se mogao oporaviti. Međutim, u drugom slučaju, osoba koja se oporavila od teške bolesti doživjela je povratak bolesti zbog prenaprezanja ali su duboki odmor i intenzivna urino-terapija doveli do odličnog oporavka. Ali zašto se izlagati takvom mučenju i rizikovati ozbiljno podrivanje oporavka koji je tijelo postiglo?
Ustrajna urino-terapija vam može toliko obnoviti snagu i energiju da je lako postati previše siguran u sebe i prenapregnuti se što za normalne ljude nije golemi problem. Ali za ljude koji se oporavljaju od teške bolesti, iscrpljivanje može predstavljali dugovječnu opasnost. Stoga zaštitite svoje obnovljeno zdravlje i svoju prirodnu imunu obranu s mnogo odmaranja, svježeg zraka, umjerenim vježbanjem i smanjenim stresom.

Poremećaji bubrega
Ako imate povijest ili prisutnost upale bubrega, ograničite početnu količinu oralne urino-terapije na male doze, jednu do pet kapi jednom ili dva puta dnevno ili koristite homeopatska razrjeđenja opisana u odjeljku Homeopatija i urino-terapija u ovom poglavlju. Prije nego počnete terapijom smanjite unos ili odustanite od konzumiranja mesa i namirnica koje stvaraju kiselinu. Također, provjerite razinu svoje kiselosti pH trakama i počnite urino-terapijom kad vam se razine kiselosti normaliziraju ili značajno smanje. ((Potražite u Indeksu istraživanja o liječenju nefritisa i poremećaja bubrega. Također pogledajte odjeljak o uravnoteživanju kiselosti/lužnatosti u Dodatku te Pitanja i odgovore u ovom poglavlju).

Alergije
U kliničkim istraživanjima o urino-terapiji i alergijama, liječnici poput Dunne i Wilsona s odličnim su rezultatima primjenjivali oralne kapi. Obratite se na ta istraživanja za smjernice i opet, počnite s jednom ili dvije kapi i zatim postepeno povećavajte broj kapljica, ili kao što Wilson sugerira, uzimajte kapljice dok više ne možete osjetiti okus ili temperaturu urina. Ako znate na što ste alergični, uzimajte kapljice prije konzumiranja hrane na koju ste alergični. Ako ne znate na što ste alergični, uzmite nekoliko kapi svježeg urina odmah po pojavi simptoma i nastavite tim postupkom kad god se simptomi ponovno jave.
Kako ih opisuje dr. Dunne, homeopatski pripravci urina su također odlični za alergije jer za dugotrajno liječenje alergije možete sačuvati urin skupljen u vrhuncu alergičnih simptoma. Pogledajte u ovom poglavlju odjeljak o pripremi homeopatskog urina.

Trovanje hranom
Nekoliko istraživanja pokazuje da je urea dokazani agens protiv bakterija (dr. Schlegel, Kaye, Weinstein itd.) i pronađeno je da kod zaraženih osoba urin sadrži antitijela za zagađivače hrane poput bakterija salmonele (Lerner i Remington). Počnite uzimajući jednu do pet kapi. Povećavajte dozu koliko možete podnijeti.

Gladovanje
Gladovanje na urinu je odlična terapija koja može dati izuzetne rezultate posebno za uporne i teške kronične bolesti. Ali kod gladovanja uvijek krenite polako. Počnite dva ili tri tjedna s oralnim kapima, povećajte dozu na jedan do tri gutljaja tijekom sljedeća dva ili tri tjedna i počnite gladovanjem sljedeći tjedan. Barem tri dana prije gladovanja potpuno prestanite s konzumiranjem mesa.
Kad sam prvi puta počela s urino-terapijom, bila sam tako teško bolesna s mnogo različitih bolesti i s takvim užasnim bolovima da sam jurnula u jedno-tjedno gladovanje samo na urinu i vodi. Ali ne savjetujem takav pristup jer sam otkrila da nije nužno žuriti s terapijom da bi se dobili dobri rezultati. Prenaglo guranje tijela u terapiju može često izazvati jake simptome detoksikacije kao što su glavobolje, groznica, mučnine, depresija ili umor. Sve to možete umanjiti ili izbjeći jednostavnim postepenim prilagođavanjem terapije s nekoliko kapi svakog dana.
Tijekom gladovanja, konzumirajte sav urin koji ispuštate tijekom dana sve dok ne postane potpuno bistar. Prestanite nekoliko sati konzumiranjem i zatim nastavite. Smanjite ili prestanite uzimanjem tijekom noći i ponovno počnite kad se ujutro probudite.
Po želji, izmjenjujte uzimanje urina s malim gutljajima hladne vode ili komadićima leda. Pijte vode koliko god osjećate da ste žedni i cijelo vrijeme budite dobro hidrirani. Ali nemojte na silu piti velike količine vode. Kako istraživanja pokazuju (Kaye i Schelgel), to može razrijediti urin i smanjit antibakterijsko djelovanje uree. Prekomjerno pijenje vode pored konzumiranja urina može također prenapregnuti bubrege.
Gladovanje na urinu kombinirajte masiranje kože urinom, posebno lica, vrata i stopala. John Armstrong je inzistirao na tom postupku jer je smatrao da daje tijelu dodatnu prehranu dok gladuje te uklanja moguće glavobolje i mučnine. To utrljavanje je također osvježavajuće i čini kožu čistom i mekom.
Kad prekidate gladovanje, počnite konzumiranjem jednostavnih tekućina u kojima se kuhalo povrće, spremljenih kod kuće, na primjer napravljenih od kelja, mrkve, svježeg zelenog poriluka, lišća mladog luka i malo svježeg đumbira. Nemojte dodavati soli ili začina. Ovakvu juhu jedite jedan ili dva dana, sljedećeg dana juhu i povrće, a zatim postepeno tijekom nekoliko sljedećih dana dodajte više povrća i ugljikohidrata poput riže i prosa.
Kratki periodi gladovanja (1 do 3 dana) mogu biti izuzetno učinkoviti postupak za čišćenje i liječenje tijela. Dugim gladovanjima treba uvijek pristupiti oprezno i pod nadzorom.

Homeopatija i urino-terapija
Tijekom primjene urino-terapije, našla sam da kombiniranje ove terapije posebno s homeopatskim lijekovima može nevjerojatno povećati rezultate čak i kod najupornijih, najtvrdoglavijih kroničnih stanja. Krajnje oslabljene, onemoćale, kronično bolesne osobe često razviju izuzetnu osjetljivost na normalno ljekovite trave, vitamine, minerale i druge medicinske pripravke, ali mogu vrlo dobro tolerirati homeopatske lijekove.
Homeopatski lijekovi su jednostavno izuzetno razrijeđene prirodne tvari poput ljekovitog bilja, minerala, itd., koje blago potiču iscjeljujuće reakcije u tijelu. Homeopatski lijek se priprema razrjeđivanjem sićušne količine određene prirodne tvari vodom. Tako razrjeđena tvar se trese nekoliko puta, a onda joj se kao konzervans može dodati alkohol. Homeopatski lijek možete uzeti u tekućem obliku ili kao male šećerne pilule koje su natopljene tom tekućinom.

Homeopatski urin
Dr. Nancy Dunne koja je istraživala alergije, izvijestila je da je njen kolega dr. Fife s odličnim rezultatima koristio urin u obliku homeopatskih razrjeđenja. Homeopatski urin je odličan za djecu i može biti od pomoći osobama s izuzetnom osjetljivošću. On je također način konzerviranja urina skupljenog tijekom prvih stupnjeva ili nastupa bolesti. Ustanovljeno je da su u to vrijeme urinarna antitijela i agensi imune obrane najbrojniji i najaktivniji.

---------------------------------
Dr. Dunne je izvjestila da je dr. Fife za pripremanje homeopatskih doza urina koristio sljedeći postupak i postizao značajna izlječenja:

1. 5 ml destilirane vode u sterilnoj boci i jedna kapljica svježeg urina.
2. Zatvorite bocu i snažno protresite 50 puta (to je prvo razrjeđenje).
3. Uzmite jednu kapljicu te mješavine i dodajte je u drugih 5 ml destilirane vode. Protresite 50 puta.
4. Uzmite jednu kapljicu te mješavine i dodajte je u 5 ml osamdeset do devedeset postotne votke koja djeluje kao konzervans.
5. Stavite tri kapljice pod jezik svakog sata dok ne dođe do vidljivog poboljšanja ili privremenog pogoršanja simptoma. S napredovanjem poboljšanja, produžite intervale između tretmana. Nakon tri dana, obustavite tretman da biste izbjegli opterećivanje imunog sustava. Tretman se ponovno započinje ako dođe do zastoja u oporavku ili dođe do nazadovanja.
-----------------------------------

Već pripremljena homeopatska urea se također može kupiti, iako će ona sadržavati samo ureu bez ijednog od antitijela ili imunih faktora homeopatskog pripravka cijelog urina.
Tradicionalna knjiga za odabir i upotrebu homeopatskih lijekova je Materia Medica i sadrži popise lijekova i indikacije za njihovu upotrebu. Ti popisi se zovu Repertories, na primjer Boerickov Repertory i Kentov Repertory. U stvari je vrlo zabavno naučiti koristiti te knjige, a posebno Boerickov Repertory vas može voditi to vrlo specifičnih, učinkovitih lijekova za praktički sve poremećaje.
Za početnike koji su nesigurni kako koristiti homeopatiju, najbolja knjiga koju sam pronašla kao opći uvod u brigu za sebe kroz homeopatiju je The Family Guide to Homeopathy, Symptoms and Natrual Solutinos, dr. Andrew Lockiea. To je izuzetno obuhvatan vodič u samo-pomoć koji daje osnove funkcioniranja tijela, kako i zašto se pojavljuju specifične bolesti i poremećaji i koji će homeopatski lijekovi najbolje ojačati prirodno tjelesno iscjeljivanje. Ta je knjiga izuzetan dodatak urino-terapiji i sadrži korisne materijale o širokoj lepezi poremećaja koje nikad nisam našla nigdje drugdje.
Kada koristite homeopatiju, imate na izboru dva različita razrjeđenja koji se nazivaju  potencija "x" i potencija "c". Potencija "x" se nudi u prodaji u dućanima zdrave hrane i slično. Ja sam našla da je c potencija odlična za kućnu upotrebu jer se čini da joj je djelovanje izraženije od preparata u prodaji. Mnogi homeopatski liječnici također su skloniji c potenciji.
Homeopatski lijekovi su sigurni i ne izazivaju nuspojave. Smatra se da ti lijekovi imaju odobrenje FDA, jer su naširoko bili u upotrebi u SAD već stoljeće i više pa ih je FDA posljedično stavila na popis odobrenih medicinskih tretmana. Neki homeopatski lijekovi prodaju se u dućanima zdrave hrane ili se mogu dobiti od homeopatskog liječnika ili prema katalogu.
Za mene je kombiniranje homeopatije s urino-terapijom bilo nevjerojatno učinkovito za široku lepezu ozbiljnih poremećaja kao i za blage poremećaje kao što su glavobolje, prehlade, loša probava, itd. Za više informacija o upotrebi homeopatije s urino-terapijom, također se možete obratiti na moju knjigu na tu temu pod nazivom, Healing Yourself with Homeopathy.

Vanjska upotreba
Na kožu
Utrljavanje urina u kožu odličan je tretman za svaki zamislivi tip kožnog poremećaja uključujući osipe, ekceme, psorijazu, akne, itd. Urea u urinu, kao što istraživanja pokazuju, također je odlična u kozmetičke svrhe kao opće sredstvo za uljepšavanje i vlaženje kože.

1. Za kožu uzmite bilo svježi bilo stari urin, iako stari urin ima viši sadržaj amonijaka i otkriveno je da je učinkovitiji u liječenju mnogih upornih kožnih poremećaja kao što su ekcemi ili psorijaza.
2. Kada tretirate kožne poremećaje kao što su ekcemi, psorijaza, osipi, itd., izlijte malu količinu urina na komadić vate i tapkajte ili lagano masirajte zahvaćeno područje pazeći da je to područje dobro natopljeno.
3. Bacite upotrebljenu vatu i natopite drugu svježim urinom i ponovo primijenite, lagano tapkajući i namačući zahvaćeno područje. Nastavite takvim postupkom pet do deset minuta ili koliko želite. Što duže tretirate zahvaćeno područje to bolje.
4. Pričvrstite čisti natopljeni komadić vate na zahvaćeno područje flasterom ili zavojem i ostavite tako nekoliko sati zbog dodatnog liječenja. Takvi oblozi od urina također su nevjerojatno učinkoviti za bilo kakvu vrstu uboda insekta, ili dodira s otrovnim biljkama. (Vidite oblozi od urina).
5. Drugi postupak je uliti stari ili svježi urin u čistu, plastičnu bocu s pumpicom za špricanje i poprskati osip, ekcem, itd.

Kožna masaža
Uvijek pojačajte oralnu urino-terapiju masiranjem kože, naročito lica, vrata i stopala. John Armstrong savjetovao je tu praksu posebno kada se gladuje zbog nekog akutnog stanja, a ljudi koji to rade kunu se da djeluje. Te masaže toniraju, osvježavaju, opuštaju i tvrdi se da omogućavaju postepeno upijanje hranjivih tvari urina kroz kožu.
Ulijte bilo stari ili svježi urin u široku, plitku posudu i uronite ruke u tekućinu. Otresite višak i zatim čvrsto utrljajte u određeno područje kože bilo gdje na tijelu sve dok koža i ruke nisu suhe. Ponovno namočite ruke i počnite masirati drugo područje dok nije suho. Ponavljajte taj postupak dok niste dobro izmasirali sva područja. Isplahnite toplom vodom.
Ne pokušavajte izvesti tu masažu na vrlo starim ili slabašnim osobama. Također budite sigurni da za masažu koristite normalan urin. Ako vam je urin taman ili mutan ili izgleda neobično, pričekajte i prvo koristite urin iznutra tijekom dva ili tri dana nakon čega urin obično izgleda bistar te se tada može koristiti za masažu. Također za masažu možete koristiti urin neke druge normalno zdrave osobe.
Ako ste okorjeli pušač ili uzimate lijekove ili droge, ne koristite  svoj vlastiti urin izvana ili iznutra (ili koristite sam jako male količine).

Kozmetička primjena
1. Za kozmetičku upotrebu ili vlaženje, nalijte vrlo malu količinu normalnog svježeg urina ili urina koji je stajao dan ili dva, u ruku i lagano masirajte u kožu dok se ne posuši. Zatim nalijte u ruku još urina, masirajte drugo područje kože dok se ne posuši i tako dalje.
2. Kad ste gotovi dobro isperite toplom vodom, ali bez sapuna. Vaša je koža prirodno blago kiselkasta, a sapuni koji su lužnati obično uništavaju tu prirodnu kiselost i smanjuju prirodno kiseli kožni omotač.

3. Nakon masaže možete staviti sredstvo za ovlaživanje ali pripazite da se radi o jednostavnom, prirodnom sredstvu koje ne sadržava mnogo isušujućeg alkohola ili drugih kemijskih sredstava. Također, svaki puta kada stavljate kremu za ovlaživanje, možete joj dodati nekoliko kapi urina.

Kao što pokazuju istraživanja, urea vraća vodu u kožu jer veže vodik i privlači vlagu u kožu na način na koji to ne može učiniti niti jedno mineralno ulje ili losioni ili kreme na bazi glicerina.
Čak i nakon samo jednog tretmana urino-masažom bit ćete potpuno oduševljeni mekoćom i ljepotom svoje kože. Stara, mrtva koža se odmah ljušti, a koža vam postaje čudesno meka, ružičasta, a s vremenom će čak i bore nestati. Ljudi također kažu da urino-masaža uklanja proširene vene i ciste na koži (vidi Osobna svjedočanstva).

Oblozi od urina

Kožni poremećaji

Oblozi od urina kao dodatak urino-masaži i namakanju, pridodaju liječenju kožnih poremećaja kao što su ekcemi, psorijaza, lišajevi, opekline od bršljana, itd.
1. Namočite gazu ili pamučne jastučiće u svježi ili odstajali urin i položite ih na zahvaćeno područje.
2. Prekrijte oblog tankom plastičnom folijom i učvrstite zavojem.
3. Nastojte oblog zadržati što je duže moguće, naročito ako se radi o težim stanjima. Radi održavanja obloga vlažnim svakih nekoliko sati kapaljkom dodajte na oblog još urina.

Ugrizi i ubodi
Oblozi od urina su jako korisni u učinkoviti za ublažavanje posljedica svih uboda i ugriza insekta. Prilikom mog prvog preseljenja u Arizonu, škorpion me je ubo u stopalo. Stopalo mi je odmah nateklo na dvostruku veličinu, a bol je bila nepodnošljiva. Odvukla sam se  kuću, stavila oblog namočen u urinu i zavezala. Unutar 15 minuta, bol je nestala, a oteklina se značajno smanjila. Zadržala sam oblog preko noći, a kad sam ga ujutro skinula, otečenost i crvenilo su potpuno nestali. Ovim postupkom čudesno se olakšavaju i ubodi pčela i komaraca.

Ugriz zmije
Obloge od urina također treba odmah staviti u slučaju ugriza zmije. Slijedite medicinske upute za prvu pomoć. Ako je moguće zasijecite ranu i uklonite otrov. Zatim na ranu stavite normalni svježi urin i preko nje zavežite dobro namočen oblog od urina. Održavajte vlažnost obloga dok ne dobijete medicinsku pomoć.

Izrasline i tumori
Armstrong je na široko pisao o zapanjujućim učincima obloga od urina u smanjivanju i uklanjanju različitih vrsta unutarnjih i vanjskih tumora, cisti i nenormalnih izraslina.
1. Za tretiranje svake vrste nenormalnih izraslina, u kombinaciji s unutarnjom urino-terapijom treba koristiti obloge.
2. Za pripremu obloga, uzmite debeli komad čiste pamučne tkanine (na primjer stare majice).
3. Umočite oblog u posudu sa svježim ili odstajalim urinom. Zagrijte urin ulivši ga u stakleni vrč, a zatim vrč u posudu s vrućom vodom. Ležeći, položite vlažan oblog na zahvaćeno područje i pokrijte ga čistim presavijenim ručnikom. Držite oblog što je moguće duže dodajući mu po potrebi još toplog urina da bi ostao vlažan. Tvrdi se da su oblozi urina također učinkoviti za mnoge unutarnje poremećaje te za bolove od artritisa i reume.

Rane, opekline i ogrebotine
Kao što su tolika istraživanja pokazala, urea ima izuzetno učinkovito antibakterijsko djelovanje i odlična je za iscjeljivanje svih vrsta rana i opeklina. Za liječenje otvorenih rana koristite normalni, svježi urin.
1. Natopite debelu kompresu od gaze ili pamučni jastučić svježim urinom, stavite ga preko rane ili opekline i učvrstite zavojem. Da biste spriječili curenje prekrijte ga plastičnom folijom ili mekim ručnikom.
2. Čistom medicinskom kapaljkom dodaje svježeg urina izravno na postojeći oblog. Što je moguće češće stavljajte svježi oblog. Također je poznato da urin sprječava stvaranje ožiljaka, dakle nastavite držati obloge od urina što je češće moguće dok ne dođe do potpunog iscjeljenja.
Mnogi ljudi su stavljali obloge od urina na opekline i porezotine sa zapanjujućim rezultatima. Bolovi brzo nestaju, a opeklina ili rana zarasta brzo i bez ožiljaka.

Kapljice u oči i nos

Imamo izvještaje ljudi koji su koristili kapljice urina za oči ili nos, radi olakšavanja svrbeža ili upale oka ili zbog začepljenosti nosa. U oba slučaja pazite da koristite isključivo svježi, bistri, normalni urin te da je faktor kiselosti urina normalan (pogledajte prijašnji odjeljak u ovom poglavlju o praćenju razine pH). Također pazite da koristite sterilnu kapaljku. Oblog od svježeg, normalnog urina je također odličan za vanjsku upalu oka poput ječmenca.

Pitanja i odgovori o urino-terapiji

1. Može li mi moj liječnik dati ureu kao što su radili istraživači u ispitivanjima?

FDA je odobrila ureu, ekstrakt urina, te je vaš liječnik može davati. Također je dostupna i knjiga Physician's Guide to Your Own Perfect Medicine, u slučaju da vaši liječnici žele dodatne informacije iz istraživanja i kliničkih primjena uree. Kao što istraživanja indiciraju, pokazalo se da su oralna upotreba ili injekcije uree izuzetno učinkoviti i sigurni u tretiranju slučajeva u kojima je problem prekomjerna proizvodnja tekućine (vidite stranice 99-103). Istraživanja iznijeta u četvrtom poglavlju također su dobro utvrdila antibakterijska, antivirusna i diuretična svojstva uree.
Nakon što se upoznao s rezultatima istraživanjima o urei i urino-terapiji, možete sa svojim liječnikom razmatrati upotrebu uree u sprezi s terapijom prirodnim urinom.

2. Kako stoji s injekcijama urina?

Mnogi su me ljudi pitali o učinkovitosti injekcija urina, a kao što ste vidjeli, mnoga istraživanja iznesena u četvrtom poglavlju su kao dio terapije koristila injekcije urina. Ali liječnici su u slučajevima koji nisu bili hitni, s jednako dobrim rezultatima koristili oralno davanje urina ili terapiju ureom. Imamo izvještaja o povremenim nuspojavama injekcija urina u obliku crvenila ili oticanja na mjestu uboda koje se naravno s oralnim uzimanjem ne pojavljuje.
Oralna urino-terapija također omogućava sporiju primjenu i upijanje što može smanjiti bilo kakve moguće simptome detoksikacije. Injekcije su, naglo, silovito uvođenje medicinskih tvari u tijelo i ne dozvoljavaju tijelu da se postepeno prilagodi na danu tvar. Međutim, nema stvarne potrebe za takvim iznenadnim, silovitim unošenjem medicinske tvari u tijelo, ako se baš ne radi o hitnoj situaciji koja to zahtjeva.
Uvijek je važno postepeno uvođenje urino-terapije ili bilo koje druge medicinske terapije. To je još važnije ako se radi o dugotrajnijoj nekvalitetnoj ishrani ili teškim, kroničnim bolestima koje slabe organizam i u tijelu talože otrove. Prenaglo uvođenje nove terapije opterećuje već oslabljeni sistem i može uzrokovati iznenadno oslobađanje toksina zbog kojeg ćete se nepotrebno osjećati još bolesnijim.
Kao što su klinička istraživanja pokazala, oralno uzimanje urina ili uree može u ne-hitnim slučajevima biti jednako učinkovito kao injekcije urina. Kao što su sami liječnici napomenuli, oralno uzimanje urina može se bez opasnosti i učinkovito koristiti kod kuće bez nepotrebnih troškova i neugodnosti posjeta liječniku. Injekcije, pod liječničkim nadzorom, mogu se rezervirati za one s hitnim potrebama.
Međutim, ako je vaše stanje izuzetno teško, injekcije urina će definitivno koristiti. Dr. William Hitt (kojeg sam ranije spomenula) vodi u Meksiku dvije klinike koje nude urino-terapiju i sa značajnim uspjehom  je davao stotine tisuća injekcija teško oboljelim pacijentima. Radi više informacija o klinikama dr. Hitta, nazovite +1-800-800-8849.

4. Može li suviše mokraćne kiseline ili uree škoditi?
Kao što je pokazalo više kliničkih istraživanja, urea je čak i u velikim dozama, bezopasna za tijelo.
Istraživači, (Urea - Nova upotreba starog agensa) izvijestili su da su većem broju pacijenata u periodu između nekoliko dana do nekoliko tjedana, a u nekim slučajevima i nekoliko mjeseci, svakodnevno davali ureu u rasponu od 100 do 600 mg po kilogramu tjelesne mase bez ikakvih nuspojava. Decaux i suradnici (Petogodišnji tretman SIADH oralnim uzimanjem uree), propisao je 30 grama dnevno tijekom više od pet godina pacijentici s prekomjernim zadržavanjem vode i soli (hiponatremija), a povremeno je prepisivao i doze od 60 do 90 grama dnevno tijekom jednog ili dva dana, bez nuspojava.
Normalni urin sadrži približno 2% uree, a normalno dnevno izlučite oko 24,5 grama što je dobrano ispod spomenutih doza. Dakle, čak i kad bi konzumirali sav urin koji tijekom dana ispustite (približno 25 grama uree), ta količina je mnogo manja od gore spomenutih doza, a posebno s obzirom na činjenicu da nećete duži vremenski period konzumirati sav urin koji ispustite.
Istraživači su otkrili da je mokraćna kiselina koja se obično smatrala toksičnim otpadnim produktom tijela, u stvari prirodna tjelesna obrana od raka i starenja i omogućava nam da živimo mnogo duže od drugih sisavaca (Omni Magazine, članak, 1982). Većina ljudi misli da mokraćna kiselina uzrokuje giht, ali da budemo precizni, mokraćna kiselina to ne uzrokuje sama za sebe već se prije radi o općoj, dugotrajnoj prekomjernoj zakiseljenosti tijela koja može biti uzrokovana mnogim različitim faktorima uključujući nepravilnu, prekomjerno kiselu prehranu, poremećajima bubrega, jetra i nadbubrežnih žlijezda, gojaznošću, dijabetesom, kroničnim stresom, neuhranjenošću (anoreksijom), itd.
Obično, količina mokraćne kiseline u urinu tijekom murino-terapije nije problem jer će tijelo izlučiti količinu koja mu ne treba. Međutim, ako je tjelesna sposobnost izlučivanja suvišnih kiselina poremećena, doći će naravno i do poremećaja izlučivana mokraćne kiseline.
Ako imate kroničnih problema s prevelikom kiselošću (vidite odjeljak o praćenje razina kiselina/lužina, u ovom poglavlju) pobrinite se da tijekom urino-terapije, smanjite ili odstranite meso iz ishrane. Također, popravite svoju ishranu konzumirajući više lužnatih namirnica te smanjite uzimanje kiselih namirnica prije i nakon što ste počeli s urino-terapijom. pH trakama pratite svoju razinu kiselosti/lužnatosti da biste uočili kad vam se pH vratila u normalnije ili uravnoteženije stanje.
U slučaju kronične acidoze (prekomejerne kiselosti), nemojte provoditi produžena gladovanja na urinu niti konzumirajte velike količine kroz duže vremenske periode. Za početak koristiti oralne kapi. Počnite s jednom do dvije kapi jednom dnevno i postepeno povećavajte na pet do deset kapi dva do četiri puta dnevno tijekom jednog do dva tjedna, ovisno o vašim potrebama. Pratite svoju pH razinu i simptome (pogledajte u ovom poglavlju simptome acidoze). Također možete razrijediti urin vodom ili koristiti homeopatske pripravke svog urina (pogledajte odjeljak Homeopatija i urino-terapija u ovom poglavlju).

5. Kako dugo trebam raditi urino-terapiju?
Vrijeme potrebno da se postignu rezultati s urino-terapijom se razlikuje od osobe do osobe i s pojedinim stanjem. Mnogi su našli da kronične, dugotrajne bolesti zahtijevaju duži vremenski period za liječenje dok drugi imaj brze rezultate. Vjerojatno to ovisi o stanju vašeg tjelesnog imuniteta, tjelesnoj sposobnosti da se oporavi, stupnju, tijekom bolesti, nastalog poremećaja, itd.
Općenito, ne konzumirajte velike količine urina duže od dva do tri tjedna u jednom navratu. Kad ste jednom postigli solidne rezultate bilo kojom dozom koju uzimate, počnite smanjivati tu količinu i broj dana konzumiranja te od tada nadalje koristite samo dozu za održavanje. Ako se prehladite ili dobijete neku upalu i slično povećajte svoju dozu i učestalost dok se ne riješite bolesti.
Doza za održavanje je za mnoge ljude jedan ili dva gutljaja jutarnjeg urina iako se čak i dvije do pet kapi jutarnjeg urina dnevno ili svaki drugi dan mogu smatrati dobrom dozom za održavanje, naročito za one koji imaju acidozu ili slabe bubrege.

6. Mogu li kod kuće napraviti dijagnostičko testiranje urina?
Ima nekoliko odličnih kompleta za testiranje urina, razvijenih posljednjih godina koje možete upotrijebiti kod kuće i mogu vam uštedjeti mnogo vremena i novca.
Sada mnoga testiranja urina koje vaš liječnik radi u ordinaciji možete napraviti kod kuće. Ti testovi su posebno korisni kada koristite urino-terapiju jer s lakoćom i bez značajnijih troškova možete pratiti vlastiti zdravstveni napredak.
Brošura, Simple Diagnostic Tests You Can Do at Home daje pregršt informacija o dostupnim testovima, kako ih koristiti i kako ih protumačiti.
Ta knjižica također objašnjava kako protumačiti boju i izgled svog urina, a to su važni dodatni indikatori zdravstvenog stanja.

8. Mogu li se kućni ljubimci tretirati urino-terapijom?
Mnoga su istraživanja o konzumiranju urina rađena na životinjama, a veterinari su koristili urino-terapiju za liječenje životinja tako što bi im stavili kateter i davali kapljice urina. Izvještaji govore o dobrim rezultatima.

Sažetak

Pazite da svoj tretman počnete polako s nekoliko oralnih kapi te povećavate količinu do one koju možete lako tolerirati.
Pobrinite se da se hranite kvalitetno i s povećavanjem količine konzumiranog urina smanjite mesne obroke. Ne krećite s urino-terapijom dok konzumirate velike količine nikotina, kofeina, halucinogenih droga ili jake lijekove. Ako se ipak odlučite na to, koristite samo male količine (tri do pet kapi jednom dnevno).
Česte male doze od jednog do tri gutljaja tijekom dva ili tri tjedna mogu biti izuzetno učinkovite. Po potrebi možete nekoliko dana uzimati velike količine i to ako nemate problema s bubrezima ili povijest bolesti bubrega. Kad su se simptomi bolesti povukli i osjećate se zdravo, postepeno smanjujte dozu.
Pijte vode koliko osjećate potrebnim i pazite da ste hidrirani, ali nemojte tijekom terapije na silu piti velike količine tekućine. Nemojte gladovati duže vrijeme bez stručnog nadzora profesionalne osobe.
Dnevna doza održavanja varira od nekoliko kapljica od jednog ili dva gutljaja jutarnjeg urina, ovisno o vašoj osjetljivosti i sklonostima.

Kako postupati i kako ne postupati kod urino-terapije (UT)

Pravilno:
1. Počnite s malim dozama i postepeno konzumirajte sve veće količine.
2. Za konzumiranje koristite samo svježi urin.
3. Provjerite svoj pH da biste utvrdili da niste suviše kiseli prije nego počnete terapiju i nastavite povremeno pratiti pH tijekom konzumiranja.

Nemojte:
1. Žuriti u terapiju s velikim količinama.
2. Nemojte kombinirati urino-terapiju s gladovanjem ako niste koristili UT barem dva mjeseca.
3. Nemojte nastavljati radom dok gladujete s UT. Ako konzumirate velike količine urina i gladujete, morate se odmarati i opuštati da ne biste suviše opteretili bubrege.
4. Ne konzumirajte velike količine urina dok istovremeno nastavljate s kiselim namirnicama.


Sedmo poglavlje

Specifični poremećaji

Postoji mnogo odličnih svjedočanstava i praćenja specifičnih bolesti koji su već bili spomenuti kroz ovu knjigu, a možete ih naći tražeći u Kazalu pod nazivom specifičnog poremećaja koji vas zanima.
Ovdje ću također spomenuti nekoliko osobnijih priča koje su povezane sa specifičnim bolestima. Te su priče preuzete iz osobnih pisama koje sam dobila ili iz drugih objavljenih zbirki svjedočanstava o urino-terapiji, posebno iz The Miracles of Urine Therapy, Margie Adelman i Beatrice Barnett, te iz Indijskog izdanja, Practical Guide to Auto Urine Therapy, Acharya Jagdish. Te priče su navedene pod nazivima specifičnih bolesti, ali mnoge od tih priča se odnose na veći broj zdravstvenih stanja pa ćete ih možda htjeti sve pročitati ako ne nalazite poimence stanje koje vas zanima.
Ako želite saznati za još osobnih svjedočanstava, toplo vam preporučujem knjigu Johna Armstronga, The Water of Life, koja je krcata nadahnjujućim pričama o upečatljivim izlječenjima urino-terapijom, iako je njegova metoda strogog, dugotrajnog gladovanja od jednog ili dva mjeseca krajnje radikalna i nikada joj ne treba pristupiti bez nadzora.
Vaše specifično stanje možda nije ovdje spomenuto, ali to ne znači da vam urino-terapija ne može pomoći. Urin sadrži tako golemi niz zdravstveno korisnih elemenata od kojih mnogi još uvijek nisu niti identificirani pa je njegova upotreba indicirana u svim pristupima iscjeljivanju.
Čak i ako vam se čini da ste dobrog zdravlja, mala doza urino-terapije za održavanje osigurava odlične hranjive tvari za poticanje energije, hormone, enzime, itd., kao i spomenute agense dugovječnosti poput DHEA od kojih svatko može imati koristi, te antitijela koja sadrži prirodni urin, a koja sprječavaju pojavu bolesti i doprinose općem i trajnom dobrom zdravlju.

Osobna svjedočanstva

AIDS
Gospodin B.- 38 godina. HIV pozitivan. T4 210. Limfadenopatija, blagi umor, istaknute akne na leđima. Počeo urino-terapijom. Otečenost žlijezda se potpuno smanjila unutar 48 sati tretmana. Umor je nestao u nekoliko dana. Akne su se dramatično smanjile tijekom sljedeća dva tjedna, a još više kad je počela površinska primjena urina. Kura od tri tjedna tetraciklina u dozi od 500 mg četiri puta dnevno imala je zanemariv učinak. Kad je urino-terapija preskočena više od dva dana, vratila se otečenost žlijezda i umor. Nakon urino-terapije osjećam se mnogo bolje i opet normalno. Nisam koristio druge tretmane. Stvarno sam zahvalan za ovaj poklon života.

Gospodin M. - star 46 godina. T4 160. obilno znojenje noću i umor (18 sati spavanja dnevno) tijekom tri mjeseca prije urino-terapije. Unutar 10 dana simptomi su potpuno nestali. Koža je poprimila suhi, pepeljasti izgled što je također nestalo. Već u dva tjedna tretmana počeo sam igrati košarku po dva sata svakog dana. Nisam koristio druge tretmane za liječenje tih simptoma.

Gospodin R. B. - 32 godine. T4 210. Počeo urino-terapijom. Blagi umor i omaglica su tijekom mjeseca nestali. S 9,5 dl/dnevno ima proljev i grčeve. Smanjuje na 2,5 dl svakih osam sati. Otečenost limfnih čvorova se smanjila za više od 50%. Više od godine dana prije urino-terapije osjećao jaki svrab u očima. Nekoliko kapi svježeg urina u oči je smjesta obustavilo svrbež. Redovno upražnjavanje urino-terapije sprječava vraćanje umora.

Gospodin L. - Imam AIDS. Jedini simptom mi je bio nizak broj T-stanica. Sada provodim urino-terapiju već četiri mjeseca. Posljednji test je pokazao da mi se broj T-stanica s 285 popeo na 489.

Gospodin M. - Imam AIDS. Moj glavni problem su bili paraziti. Uzorak stolice je sadržavao gnoj, velike količine gljivica i nekoliko parazita. Nakon urino-terapije, posljednji test se pokazao potpuno čistim. Nema više gnoja i nema parazita.

Kako smo već ranije u knjizi razmatrali, medicinski dokazana antivirusna svojstva uree mogla bi biti pojačana uzimanjem ekstrakta uree (koji je odobren od FDA) kao dodatak terapiji prirodnim urinom. Savjetujte se sa svojim liječnikom u vezi oralnog uzimanja uree ili injekcijama, da bi ste pojačali urino-terapiju u svrhu liječenja AIDS-a.
Antivirusna, antibakterijska i diuretična svojstva uree su višekratno dokazana i sigurno mogu biti od goleme pomoći u tretiranju virusa HIV-a te prateće bakterijske i virusne upale, prekomjernog stvaranje tekućine, itd. Kao što su klinička ispitivanja u izvještaju, Urea - Nova upotreba starog agensa, (pogledajte istraživanja), jasno pokazala, urea je čak i u izuzetno velikim količinama potpuno bezopasna. Stoga bi njena upotreba da bi se pojačalo djelovanje prirodnog urina mogla dati izuzetne rezultate.

Rak

Dr. V. P. - Ja sam doktorica medicine i dijagnosticiran mi je rak epiglotisa (grla) s povećanim limfnim čvorovima cerviksa. Nakon što sam prošla kemoterapiju i kuru terapije kobaltom, trebala sam ići na operaciju. Međutim, prije nego sam nastavila s konvencionalnim tretmanima,, počela sam s urino-terapijom. Nakon što sam više od mjesec dana koristila urino-terapiju, simptomi su nestali i predložena operacija je otkazana. Sada vodim potpuno aktivan, profesionalni život.

Gospodin R. R. - Prije dvije godine službeno mi je dijagnosticiran adenokarcinom grudi s mogućom infiltracijom lijevog plućnog krila. Dok sam bio u bolnici zbog pratećih simptoma (oštećenje pluća s osam litara krvave tekućine) očajno sam se borio da zaustavim stvaranje tekućine.
Crijeva su mi tijekom pet dana prestala raditi. Tada sam naišao na informaciju o urino-terapiji. Čim sam progutao svoj urin, to je bilo pravo čudo. Imao sam pet velikih pražnjenja crijeva. To je bilo nevjerojatno olakšanje, a odmah potom, na zaprepaštenje liječnika, prestalo je stvaranje tekućine. Nije im preostalo ništa drugo nego da mi izvade cijevi iz pluća. Htjeli su nastaviti predloženim liječenjem (kemoterapija, zračenje, operacija) ali sam ja potpisao otpuštanje iz bolnice.
Nepotrebno je reći da sam nakon dvije godine još uvijek ovdje iako su mojim roditeljima dali na znanje da mi je ostalo svega četiri mjeseca života. Primijenio sam više holističkih pristupa (čišćenje debelog crijeva, ljekovito bilje, itd.) ali da budem sasvim iskren, znam da je unutarnja i vanjska primjena urino-terapije to što mi je spasilo život. Nadam se da možete obznaniti moju priču drugima i pružiti nadu kroz ovaj čudesni lijek.

Gospođica E. - U ljeto 1983. mi je dijagnosticiran rak kičme. Prošla sam zračenje i bol se smanjila. Nakon toga sam se liječila prirodnim sredstvima. Poslije tri godine sam se opet razboljela i dijagnosticiran mi je rak jetra s metastazama. Moji liječnici su mi dali sredstva za ublažavanje bola, rekli mi da ništa ne mogu učiniti i poslali me kući. Pokušala sam s drugom terapijom ali mi se u studenom stanje pogoršalo i dobila sam hepatitis s jakom groznicom i jakom boli. Tada sam pokušala s urino-terapijom. Pila sam samo prvi jutarnji urin. Do petog dana sam se osjećala snažnije. Do desetog dana sam se vratila liječniku. Nije mogao vjerovati da sam još uvijek živa. Svako jutro sam pila svoj urin. U lipnju, jetra mi je i dalje malo natečena, ali nemam nikakvih bolova.

Iskustvo ove žene je zanimljivo po pitanju određivanja koliko urina konzumirati pri liječenju raka. Ona kaže da je pila samo jutarnji urin i imala dobre rezultate, ali se oticanje jetra kasnije vratilo. Druga žena koja piše da je imala tumor maternice koji se nije mogao operirati, pila je svaki dan sav ispušteni urin tijekom sedam dana i kaže da je tada tumor nestao. To bi moglo ukazivati da su za takve poremećaje potrebne veće količine.

Gospodin L. - Dijagnosticiran mu je Kaposijev sarkom (oblik tumora koji često prati AIDS), celulitis i otekline. Svakodnevno je koristio urino-terapiju tijekom tri mjeseca, vanjsku i unutarnju. Kaže da s urino-terapijom nije imao nikakve simptome detoksifikacije i to pripisuje uzimanju klistira tijekom nekoliko tjedana prije započinjanja urino-terapije. Primijetio je da mu je s urino-terapijom nestalo nakupljanje vode u nogama, a velike lezije na nogama su se otvorile i zacijelile. Ustanovio je da s pomoću zdrave ishrane i korištenjem urina (gladovanjem i vanjskom primjenom) može držati rak u produljenom stanju remisije.
Od 1984 smo u svojoj praksi koristili urino-terapiju i ustanovili da je blagotvorna za mnoge bolesti idući od kožnih problema pa čak do tumora. Rado bismo više znali o urino-terapiji i bilo bi nam zadovoljstvo sudjelovati u nekoj međunarodnoj konferenciji.
- Bodylife School of Practical Healing, Nizozemska

Opekline

Gospođica B. - Jednog dana sam, prije izlaska iz kuće, htjela provjeriti jesam li isključila peglu. Stavila sam dlan na donju stranu pegle očekujući da će biti hladna. Na moje iznenađenje, pegla je bila vruća i jako sam opekla ruku. Sjetih se da sam nekoliko tjedana ranije pohranila bocu s urinom. Uzela sam urin iz te boce i njime prekrila opeklinu. Bol se ubrzo smanjila, a nekoliko sati kasnije ruka je izgledala, a tako sam je i osjećala, kao da joj se ništa nije desilo. Nije bilo ni mjehura niti ožiljaka i nikakvog crvenila.

Kandida

Gospođa L. M. - S urino-terapijom sam uspjela riješiti tešku kroničnu gljivičnu upalu kao i kronični zatvor. Također, s urino-terapijom mi je nakon tri godine obustave ponovno krenula menstruacija.

Gospođa M. G. - Godinama sam zbog dugotrajnog uzimanja velikih doza antibiotika protiv upaljenih sinusa, imala jaku kroničnu kandidu. Probala sam svaki lijek koji mi moj liječnik dao i također različite ljekovite trave, ali kandida se nije povlačila i čak se pokazivala u krvnim testovima.
Na posljetku sam čula za urino-terapiju i počela je piti tri puta dnevno. Nakon svega nekoliko dana osjetila sam golemo olakšanje. Svrbež i osjećaj upaljenosti u vagini su potpuno prestali, zadržavanje tekućine je nestalo i vratila mi se snaga. Sada već duže vrijeme uzimam urin, glavobolje i osjećaj svrbljenja su nestali i osjećam se bolje nego ikada unazad mnogo godina.

Dječje pritužbe

Gospođa M. D. - Odgajam unuku koja je imala vrlo težak početak života. Bila je bombardirana antibioticima zbog upale srednjeg uha i drugih problema. S dobrom ishranom i njegom se značajno oporavila ali je bila sasvim neotporna na svaku moguću alergiju (imala je jake kožne osipe, ljuskanje itd.) Kad su joj bile dvije, tri i četiri godine, noću je jedva disala i stalno se gušila.
Prije otprilike tjedan dana sam joj počela davati pet kapi njenog urina jednom dnevno. Moram vam reći da je to dijete postalo sasvim druga osoba. Nos joj se sasvim očistio od sluzi i ne mogu vjerovati u promjenu njene osobnosti. Nekad cmizdravo, iritantno dijete koje bi se stalno držalo za suknju, sada je počelo biti sretno i prihvaćati se školskih zadataka sa živošću koju nikad prije kod nje nisam vidjela. Cijelu noć spava mirno i krepko.

Ciste
Gospođica D. - Je tražila rješenje za lojne ciste koje je imala preko cijelog lica i vrata. Imala je te ciste više od godinu dana i posjetila mnoge liječnike, uzimala lijekove i probala bezbrojne kreme. Onda je odlučila pokušati s urino-terapijom. Nakon što je utrljavala urin u ciste kojih tjedan dana, ciste su se otvorile i posušile i počela se razvijati nova koža. Tijekom sljedeća tri tjedna, koža joj se potpuno očistila. Kaže da sada svaki dan stavlja urin na lice i da joj ten nikad nije bio tako dobar.

Kolitis

Gospodin M. - U proteklih godinu dana sam tri puta bio u bolnici zbog gastrointestinalnih problema izazvanih snažnom negativnom reakcijom na antibiotike koje sam uzimao zbog upale pluća. Odbio sam nastaviti s lijekovima, međutim, rektalno krvarenje zbog kolitisa i unutarnjih hemoroida se nastavilo.
U međuvremenu mi je jedan prijatelj rekao da je od djetinjstva bio upoznat s upotrebom klistiranja urinom za ovakvu vrstu problema. Tako sam počeo svakodnevnim klistiranjem urinom tijekom tjedan dana. Do kraja tjedna, krvarenje je potpuno prestalo, i do sada, nekoliko mjeseci kasnije, nisam izgubio niti kap krvi.

Depresija, smanjeni imunitet

Gospodin D. - Patio sam zbog nedefiniranog problema smanjenog imuniteta. Imao sam mnoštvo kožnih problema (osipe i čireve) i tjednima bih imao blagu vrućicu. Neprestano sam bio umoran i vrlo depresivan. Nisam mogao raditi i to je samo pridonijelo mojim financijskim teškoćama zbog svih troškova na liječnike i lijekove koje sam probao.
Jedno večer sam bio izuzetno depresivan. Čuo sam za urino-terapiju pa iako sam bio vrlo skeptičan, odlučih probati. U tjedan dana mi se vratilo barem 60% energije. Nisam se baš dobro hranio i s početkom urino-terapije nekoliko dana sam osjećao simptome detoksifikacije, osipe i jaku groznicu. Shvatio sam da se tijelo putem kože već dugo vremena pokušavalo riješiti tih toksina (zbog toga sam imao kroničnih kožnih problema), ali sam ja to potiskivao mnoštvom lijekova. Nastavio sam terapijom. Danas sam ponovno na poslu, depresija je nestala i ja sam sasvim druga osoba.

ČITAJTE DALJE

Nubilus Logo