Kategorije

Autori

Poriv - Autor: Daniel Pink.H

Cijena:
107,09kn 118,99kn
Nakladnik:
Profil knjiga d.o.o.
ISBN:
978-953-3132-38-9
Jezik:
Hrvatski
Broj stranica:
206
Godina izdanja:
2013
Uvez:
Meki
Format:
20 x 14 cm
Podijeli:
Košarica:
Prelistaj

Opis

Iznenađujuća istina o našim motivima

Danas, ako ne radite kreativan, konceptualni posao, nećete još dugo raditi ono čime se bavite – tvrdi Daniel H. Pink, trenutno jedan od najutjecajnijih psihologa u svijetu biznisa i autor bestselera koji preispituju uvriježena pravila poslovanja i upućuju na nova rješenja. Menadžment je zastarjela tehnologija tvrdi Pink, jer ljudi ne rade samo zbog novca i sigurnosti, već je rad prirođen čovjeku koliko i igra i odmor.

U knjizi Poriv (Drive) ruši dosadašnju vladavinu „mrkve i batine“ u suvremenom poslovanju te nudi nova rješenja za višu učinkovitost. Na temelju istraživanja psihologije ponašanja u posljednjih 50 godina, zaključuje da su izvrsnost, autonomija i svrha nova tri uporišta motivacije, što otvara neslućene mogućnosti produktivnosti i učinkovitosti. Pink je zabavan autor koji barata univerzalno poznatim primjerima, pa kod njega Sawyerov učinak posao pretvara u igru, a do izvrsnosti se stiže Zlatokosinim zadacima.

Predugo traje raskorak između onoga što znanost zna i onoga što poslovni svijet primjenjuje, kaže Pink, svrha je ove knjige premostiti taj jaz.

Nubilus Logo