Kategorije

Autori

Deset dana u ‘Islamskoj Državi’ - Autor: Jürgen Todenhöfer

Cijena:
91,00kn 130,00kn
Nakladnik:
Tim Press
ISBN:
978-953-8075-20-9
Broj stranica:
292
Godina izdanja:
2016
Uvez:
meki
Format:
128×200 mm
Podijeli:
Košarica:
Prelistaj

Opis

Jürgen Todenhöfer bio je prvi zapadni novinar koji je, uz kalifovo sigurnosno jamstvo, posjetio „Islamsku Državu“. Zajedno sa sinom Fredericom i njegovim prijateljem Malcolmom, u pratnji teško naoružanih džihadista, deset je dana boravio u „carstvu zla“, nastojeći razumjeti svijet najopasnijih terorista, njihov način života, motive i namjere. Po povratku izjavio je: „Mora se biti ondje kako bi se razumio fenomen IS-a. Želi li ih pobijediti, čovjek mora upoznati svoje neprijatelje.“

Knjiga Deset dana u „Islamskoj Državi“ je alarmantno i prosvjetljujuće iskustvo iz prve ruke o onome što se zapravo događa iza granica „Islamske Države“. U razgovorima s vojnicima, krvnicima, liječnicima, sucima, zatvorenicima ali i s običnim građanima, Todenhöfer je dobio zapanjujuće otvorene i iskrene, ali istodobno strašne i neshvatljive odgovore koji šokiraju gotovo jednako kao i postupci terorističke organizacije.

Jürgen Todenhöfer, rođen 12. studenog 1940. u Offenburgu, njemački je pisac, novinar, političar i izvršni producent. Studirao je pravo na sveučilištima u Münchenu, Parizu, Bonnu i Freiburgu. Doktor prava postao je 1969., a radio je kao sudac od 1972. Godine 1970. godine postaje član Kršćansko-demokratske unije, a djelovao je i kao glasnogovornik stranke za razvojnu politiku i kontrolu naoružanja. Bio je potpredsjednik izvršnog odbora njemačke medijske tvrtke Hubert Burda Media do 2008. godine. Neke od njegovih poznatijih knjiga su: Wer weint schon um Abdul und Tanaya? (2003), Andy und Marwa. Zwei Kinder und der Krieg (2005), Warum tötest du, Zaid? (2008), Teile Dein Glück (2010) itd.

 

Nubilus Logo