Kategorije

Autori

Izjava o privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI - GDPR

U skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, niže vas obavještavamo o načinu obrade Vaših osobnih podataka. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

NAZIV I PODACI VODITELJA OBRADE 

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao voditelj obrade snosi:

Ostvarenje d.o.o.
Donji Vukojevac 12
44272 Lekenik

E-mail kontakt: ostvarenje@izvorznanja.com
Telefon: +385 44 732 246

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:

  • kako bismo odgovorili na postavljeni upit ili zahtjev,
  • radi procesiranja Vaše narudžbe,
  • radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko naše web trgovine.
  • kako bismo omogućili podnošenje reklamacija i povrate robe
  • kako bismo omogućili zamjenu robe
  • kako bismo omogućili razne načine plaćanja
  • kako bismo omogućili rezervaciju i preuzimanje robe

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Adresa
  • Adresa e-pošte
  • Broj telefona

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima Ostvarenje d.o.o. kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo nastavite čitati ovaj tekst.

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

U slučaju kupnje, davanje traženih osobnih podataka nužno da bi Ostvarenje d.o.o. moglo dostaviti tražene artikle. Ako nam ne želite dati tražene podatke nećemo moći obraditi Vaš zahtjev.

Prilikom kupnje u WEB trgovini nužno je navesti prethodno navedene podatke jer o njima ovisi izdavanje ponude i računa, registriranje bankovne transakcije, telefonski kontakt i dostava uplaćenih artikala. Ukoliko nam ne pružite u uvid u prethodno navedene podatke, izvršenje kupnje putem WEB trgovine neće biti moguće te Ostvarenje d.o.o. neće biti u mogućnosti prihvatiti narudžbu.

ONLINE PLAĆANJE U WEB trgovini www.izvorznanja.com

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, koje unosite pri plaćanju u našoj WEB trgovini, ne obrađuju se na našim serverima. Obrada se odvija u sustavima i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti našeg partnera za online naplatu, a mi dobivamo podatke o statusu transakcije.

Ostvarenje d.o.o. Koristi WSPay servis za Internet naplatu tvrtke WSPay - Web studio d.o.o.  koji nude napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta. WSPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u WSPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg Internet preglednika do kartičarske kuće koja je izdala Vašu karticu. Tvrtka Ostvarenje d.o.o. nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima Vaše kartice. Napominjemo kako su podaci nedostupni čak i djelatnicima WSPay platnog sustava jer su svi podaci prilikom slanja kriptirani sigurnosnim protokolom i kao takvi čitljivi isključivo kartičarskoj kući.

Forma za upis platnih podataka osigurana je SSL sigurnosnim protokolom najveće sigurnosti. Svi prikupljeni podaci dodatno su zaštićeni kodiranjem kriptografskim uređajem certificiranim prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. WSPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičarskih kuća, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najvišim sigurnosnim standardom industrije bankovnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i identitet pomoću tokena ili lozinke.

DOSTAVA PROIZVODA NARUČENIH U WEB TRGOVINI  www.izvorznanja.com

Ime i prezime, adresu dostave i broj telefona koje smo dobili od vas potvrdom narudžbe, dajemo na uvid dostavnim partnerima jer je to jedini način da Vam zatraženi paket dostavimo na kućnu adresu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja prilikom isporuke paketa za dostavu.

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

Ostvarenje d.o.o. omogućuje da se registrirate na WEB stranici www.izvorznanja.com i otvorite svoj profil. Putem svog profila možete vršiti on-line kupnju.

Za registraciju i otvaranje profila potrebni sljedeći osobni podaci:

  • Ime i prezime
  • Adresa stanovanja i adresa dostave
  • Adresa e-pošte
  • Broj telefona
  • Lozinka za pristup

 

Navedeni podaci (osim lozinke), povijest narudžbi i IP adresa na dan narudžbe artikla u Vašem profilu dostupni su isključivo ovlaštenim djelatnicima web trgovine.

Vaš jednom aktivirani profil dostupan je s bilo koje lokacije koja ima Internet povezivost.

 

OBAVIJESTI O AKCIJAMA

Vaše podatke koristimo isključivo za vlastitu promidžbu. Da biste se prijavili za naše obavijesti dovoljno je dati adresu e-pošte na koju želite primati obavijesti i odabrati opciju "Da, želim primati obavijesti" prilikom registracije na WEB trgovini. U svakom trenutku se možete odjaviti s primanja obavijesti. Za upravljanje prijavama i isporukama obavijesti koristimo acy mailing.

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:

  • Ostvarenje d.o.o. > zaposlenici
  • Dostavne službe
  • Davatelji softverskih usluga i održavanje > Nubilus d.o.o.
  • Davatelji usluga naplate i banke > WSPay - Web studio d.o.o., Privredna banka Zagreb d.d.

- ostale treće strane:

• ukoliko je je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke Ostvarenje d.o.o.

• poštivanje Zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.

• provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima Ostvarenje d.o.o.

• zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke Ostvarenje d.o.o. ili njenih klijenata

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI POHRANJUJU

Ostvarenje d.o.o. i  WEB trgovina www.izvorznanja.com pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, tj. do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na WEB trgovini, odjavite se sa obavijesti ili zatražite brisanje profila slanjem zahtjeva na e-mail adresu ostvarenje@izvorznanja.com. Podatke ćemo obrisati odmah bez zadržavanja, osim u slučaju da postoji nepodmireno dugovanje ili reklamacija na čekanju, gdje ćemo pričekati da ne budete oštećeni, a nakon toga ćemo obrisati profil.

ZAŠTITA PODATAKA

  • Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka
  • Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera
  • Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
  • Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa

PRAVA KORISNIKA

Vezano uz prikupljanje i obradu osobnih podataka, osiguravamo sljedeća prava:

  • Pravo na pristup
  • Pravo na brisanje
  • Pravo na ispravak
  • Pravo na prigovor
  • Pravo na ograničenje obrade
  • Pravo na prenosivost podataka
  • Pravo na povlačenje suglasnosti
  • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

Od nas ujedno možete dobiti i potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ukoliko se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Također, imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koje Ostvarenje d.o.o. obrađuje.

Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravne promidžbe.

Suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena.

Ako želite povući svoju suglasnost, molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka ostvarenje@izvorznanja.com

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

Za osnovne informacije ili za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku emajlom na ostvarenje@izvorznanja.com ili telefonom: +385 44 732 246.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

ZAKLJUČAK

Navedene podatke trebamo isključivo kako bi u slučaju narudžbe proizvoda ili usluga mogli napraviti račun, te po potrebi kontaktirati i dostaviti artikle na traženu adresu.

Upisane podatke ne koristimo za nikakve druge svrhe osim navedenih, niti ih naknadno obrađujemo, prodajemo ili predajemo trećoj stranci koja nije navedena u ovoj izjavi.

DOPUNE I IZMJENE

Ova izjava o Zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bi se uskladila sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Preporučamo redovnu provjeru ovog teksta radi novih informacija.

Nubilus Logo