Vaš savršeni lijek - nastavci

Prethodne nastavke pogledajte ovdje

Ako se krv ne smatra nečistom, ne bi se takvim trebao smatrati ni urin. On je samo derivat krvi."

Zaključak
Kao što smo vidjeli u ovom i prethodnim poglavljima, broj znanstvenih, anegdotalnih i povijesnih dokaza koji podupiru učinkovitost urino-terapije je golem.
Težina i snaga znanstvenih i anegdotalnih dokaza jasno pokazuje ogromnu važnost tog najoklevetanijeg, a ipak najsveobuhvatnijeg i učinkovitog prirodnog lijeka.
U ovo doba porasta bolesti, smrtnih slučajeva povezanih s uzimanjem lijekova i zelenaških cijena zdravstvenog osiguranja, prirodna urino-terapija predstavlja dokazani medicinski tretman koji treba iznijeti iz laboratorija i dati mu punu javnu pažnju i upotrebu koju zaslužuje i koju je s pravom osvojio. Nitko od nas si ne može priuštiti da ignorira implikacije koje izuzetne iscjeljujuće snage urino-terapije imaju za sve nas - uključujući liječnike.
Svatko od nas je prvenstveno dužan brinuti i održavati vlastito osobno zdravlje, a urino-terapija nam daje neusporedivo medicinsko oruđe za liječenje i sprječavanje naših bolesti.
I ne moramo nikamo putovati niti isprazniti svoje bankovne račune da bismo došli do tog čudesnog lijeka - trebamo ga samo upotrijebiti.
Nadajmo se da svi imamo dovoljno mudrosti da u potpunosti iskoristimo veličanstvene blagodati ovog uistinu izuzetnog, lako dostupnog i dragocjenog dara prirode.


Poglavlje 6

Kako kod kuće koristiti ovu terapiju

Ima nekoliko načina da počnemo s urino-terapijom. Ali prije nego počnete, svakako pročitajte istraživačka ispitivanja u Poglavlju 4 koja se odnose na vašu situaciju te informacije u ovom poglavlju da biste mogli jasno ocijeniti kako da iz ove terapije dobijete najveće blagodati. Također, možda ćete ustanoviti da u različita vremena želite upotrijebiti različite pristupe, zavisno o promjenama vašeg zdravstvenog stanja.

Početak
Prije nego počnete koristiti ovu terapiju, razmotrite svoju ishranu i opće zdravstvene navike. Za najbolje rezultate bilo koje zdravstvene terapije trebate biti dobro odmoreni i uzimati zdravu hranu.
Ako ste neprestano premoreni, a vaša je ishrana prepuna rafiniranog šećera, prerađene hrane, aditiva i kemikalija, kofeina, gaziranih pića, previše mesa, nepropisanih lijekova, itd., vaše tijelo i imuna obrana neće moći pravilno funkcionirati, a vaša će sposobnost da se riješite bilo kakvih poremećaja, velikih ili malih, biti oslabljena bez obzira kakvim se medicinskim tretmanima podvrgnuli.
Također je važno shvatiti da uzimanje lijekova i loše prehrambene navike utječu na kvalitetu vašeg urina. Što više hranjivih tvari stavite u svoje tijelo to će urino-terapija za vas biti učinkovitija.
Vaš je urin izravni odraz onoga što uzimate u svoje tijelo pa je opravdano očekivati da će recikliranje kvalitetnih hranjiva tijekom urino-terapije dati bolje rezultate nego recikliranje sintetičkih aditiva, konzervansa, rafiniranog denaturaliziranog brašna, šećera, kofeina, nikotina, itd.
Također je izvrstan pristup, tijekom urino-terapije, pisati zdravstveni dnevnik. To vam u golemoj mjeri može pomoći da upoznate svoje reakcije na različitu hranu i tvari i uočite svoje tjelesne ritmove kao što su krvni pritisak, razina kiselina u krvi, razine šećera, itd. time možete lakše utvrditi i ispraviti abnormalnosti koje mogu prethoditi ili biti naznaka bolesti.

Evo osnovnih oblika urino-terapije koju možete provoditi kod kuće:

Unutarnja upotreba:
1. Oralne kapi
2. Količine od trećine jedan do pet gutljaja
3. Gladovanje na velikim količinama
4. Homeopatske doze urina ili uree
5. Kristali uree

Vanjska upotreba:
1. Utrljavanje u kožu
2. Oblozi
3. Namakanje nogu ili puna kupka
4. Ukapavanje u uho, nos i oči
5. Klistiri
6. Kristali ure (za liječenje rana, vanjskih čireva, itd.)

Ovo su općenite upute kako koristiti svaki od ovih postupaka urino-terapije kod kuće koje se temelje na istraživačkim izvještajima i osobnim iskustavima različitih ljudi. Kad se upoznate s različitim postupcima otkrit ćete da možete razviti vlastite tehnike.
Ne zaboravite da se ove upute ne daju kao medicinski savjet već se jednostavno trebaju smatrati općim informacijama koje proizlaze iz istraživanja ili su prepričane iz pojedinih događaja.

Opće upute

Unutarnja upotreba

1. Sakupite srednji mlaz urina u čistu čašu ili posudu
Za prikupljanje urina je najbolja čista čaša ili plastična posuda. U istraživanjima se urin obično hvata "čistim postupkom" pri kojem se područje genitalija očisti prije prikupljanja urina. To je pri unutarnjoj primjeni urino-terapije posebno važno za žene, a postiže se jednostavni pranjem sapunom i vodom. Uzmite samo srednji mlaz urina.
Tijekom putovanja ili kad god postoje problemi s higijenskim uvjetima ili čistoćom vode, imajte sa sobom paketić s priborom za čisto hvatanje urina koji uključuje sterilnu čašu i antiseptičke maramice.

2. Svježi urin uvijek upotrijebite odmah po prikupljanju
Van tijela se urin brzo razgrađuje. Stoga ga za unutarnju upotrebu upotrijebite čim ga skupite. To nije tako važno ako ćete ga koristiti samo za vanjsku upotrebu jer za većinu vanjskih primjena možete koristiti bilo svježi bilo odstajali urin.

3. Počnite s oralnim kapima i po potrebi povećavajte dozu
Nakon što ste pročitali knjigu i spremni ste početi s terapijom, počnite uzimajući svaki dan tek nekoliko kapi da bi dopustili tijelu da se postepeno navikne.
Napunite čistu medicinsku kapaljku iz čaše s urinom i kapnite jednu ili dvije kapi pod jezik. Ovaj postupak vam dopušta da se polako naviknete na okus, a svejedno će vam dati zdravstvene blagodati. Kad ste utvrdili koja je količina ispravna za vaše stanje možete polako povećavati i prilagoditi količinu.
1) Na prvi dan počnite uzimanjem 1-5 kapi jutarnjeg urina.
2) Drugog dana uzmite ujutro 5-10 kapi.
3) Trećeg dana, uzmite ujutro 5-10 kapi te istu količinu uvečer prije odlaska u krevet.
4) Kad osjetite da ste se priviknuli na terapiju, postepeno po potrebi povećavajte količinu da bi ste postigli rezultate za svoje stanje. Primjenom terapije, naučit ćete prilagoditi količinu koja vam treba uočavajući svoje reakcije na terapiju. Više informacija o doziranju nalazi se malo dalje u ovom poglavlju.

4. Nemojte kuhati niti razrjeđivati urin
Istraživanja pokazuju da kuhanje urina uništava mnoga od njegovih ljekovitih svojstava. Dakle kada ga uzimate unutra, koristite samo svježi, prirodni oblik. Istraživanja su također pokazala da razrjeđivanje urina (ili uree) smanjuje njegovo antibakterijsko djelovanje. Stoga umjesto da ga razrjeđujete sokom ili vodom kako bi se navikli na uzimanje, radije uzmite nekoliko oralnih kapi.

5. Homeopatski urin
Neki istraživači su upućivali na važnost korištenja urina skupljenog na početku ili u vrhuncu akutnih simptoma bolesti, posebno u slučaju upala i alergija. Taj urin sadrži najveću količinu antitijela i agensa imune obrane kojima se tijelo već bori protiv bolesti. Homeopatski pripravak zadržava taj moćni urin prvog stupnja bolesti i zatim se može koristiti tijekom cijelog trajanja bolesti.
Homeopatski urin je također odličan za djecu. Za vas koji ste izuzetno osjetljivi ili s nakupljenim toksinima te možete osjećati da u početku imate suviše snažne reakcije na urin, pokušajte ga uzimati u homeopatskom razrjeđenju. Upute kako pripremiti razrijeđeni, ali vrlo učinkoviti oblik urina nalaze se u odjeljku, Homeopatija i urino-terapija, dalje u ovom poglavlju

6. Pratite i uravnotežite svoj pH
pH se odnosi na stanje kiselosti/lužnatosti u vašem tijelu. Tijelo je normalno blago kiselo, a održavanje pravilnog pH je u urino-terapiji ključno. Tijekom dana se pH vrijednosti prirodno mijenjaju. Jutarnji je urin uglavnom kiseliji od urina sredinom dana, a pH se također mijenja s obzirom na ishranu - općenito, namirnice poput mesa, kave, alkohola, mlijeka, jaja i grahorica čine tijelo kiselijim dok većina voća i povrća ima bazični učinak. (Pogledajte Dodatak radi potpunijeg popisa kisele/lužnate hrane).
Uvijek je dobro paziti i na pH razine urina i sline jer oboje trebaju predstavljati pravilnu ravnotežu kiselosti/lužnatosti.
Idealni raspon pH sline je oko 6,4 - 7,2 (ispod 6,4 je prekisela, iznad 7,2 je suviše lužnata). Slina obično postaje lužnatija nakon jela i s vegetarijanskom ishranom.
pH urina bi se u svakih dvadeset i četiri sata, idealno trebao kretati od otprilike 5,0 (kiselo ujutro) do 8,0 (lužnato uvečer).
Ako su vam pH razine urina ili sline neprestano duži vremenski period van tog raspona, znači da vam tijelo ne funkcionira ispravno ili da vam je ishrana neprestano prekisela ili previše lužnata.
Trake za mjerenje pH razine s brojčanim oznakama su dostupne u prodaji za testiranje kiselosti/lužnatosti i olakšavaju vam da redovno pratite svoj pH kod kuće.
Sklonost prevelikoj kiselosti se zove acidoza i može biti uzrokovana poremećajima bubrega, jetra ili nadbubrežne žlijezde, nepravilnom ishranom, gladovanjem, ljutnjom, stresom, strahom, groznicom ili prekomjernim uzimanjem C vitamina, aspirina ili nijacina. Simptomi mogu uključivati nesanicu, zadržavanje vode, migrene, često uzdisanje, nenormalno niski krvni pritisak, suhe, tvrde stolice, naizmjenične zatvore i proljeve, osjetljivost zuba, teškoće pri gutanju i udubljene oči.
Alkaloza (kad je tijelo suviše lužnato) može biti uzrokovana prekomjernim uzimanjem antacida ili lošom ishranom, prekomjernim povraćanjem (bulimijom), neravnotežom endokrinih žlijezda, visokim kolesterolom, osteo artritisom ili proljevom. Simptomi mogu uključivati dremljivost, izbuljene oči, škripanje u zglobovima, bolove u mišićima, upalu zglobova, otekline, noćno kašljucanje, menstrualne probleme, alergije, noćne grčeve, kronične probleme s probavom ili astmu.
Prvi i najlakši postupak da ispravite svoj pH je da se više opuštate i odmarate, svježi zrak, tjelovježba, smanjite stres i prilagodite ishranu. Ako ste suviše kiseli, smanjite kisele namirnice u ishrani i jedite više lužnate hrane. Ako ste suviše lužnati, smanjite lužnate namirnice i jedite više kiselih. (Radi popisa kiselih i lužnatih namirnica pogledajte Dodatak na kraju knjige.)
Izuzetno je važno pratiti svoje pH razine tijekom urino-terapije jer ako vam je urin suviše lužnat, mogao bi smanjiti svoje antibakterijsko djelovanje. S druge strane, ako vam je urin stalno prekomjerno kiseo, urino-terapija bi mogla u vašem tijelu stvoriti preveliko opterećenje.
U takvom slučaju pobrinite se da su vam u ishrani prvenstveno namirnice koje potiču lužnatost tako da uravnotežavate pH i ne pridonosite dodatno tjelesnoj preopterećenosti kiselinom konzumirajući krajne kiseli urin.  Također, ako imate ozbiljan kronični problem s acidozom (to je često slučaj kod dijabetičara) uzimajte odjednom svega nekoliko kapi urina ili ih zamijenite homeopatskim pripravkom urina kao što smo opisali u odjeljku Homeopatija i urin, ovog poglavlja.
Kada po prvi puta koristite urino-terapiju ili ako je koristite intenzivno, testirajte pH urina jednom ili dva puta dnevno nekoliko dana. Nemojte konzumirati isti urin u koji ste umočili testnu traku. Ako dnevno uzimate tek malu dozu za održavanje, testirajte pH jednom svakih tri do pet dana da biste utvrdili da li vam treba neka prilagodba u ishrani.
Ako ustanovite da vam je pH urina vrlo kiseo, dodajte urinu koji ćete konzumirati trunak sode bikarbone da biste mu smanjili kiselost.

7. Ako ste trudni, ne koristite urino-terapiju bez liječničkog nadzora
Iako su e trudnice uspješno liječile urino-terapijom u svrhu jutarnjih mučnina ili oteklina, terapiju tijekom trudnoće ne treba provoditi bez nadzora obiteljskog liječnika koji je upoznat s medicinskom upotrebom urina.
Liječnici su izvještavali da su s odličnim rezultatima koristili urino-terapiju u trudnoći protiv jutarnje slabosti, ali ima i izvještaja o dva spontana abortusa koji su se desili nakon tretmana urino-terapijom (Dunne i Plesch), moguće zbog prirodnog oslobađanja urina koje se pojavljuje tijekom urino-terapije.
Plodnost: S druge strane, ako pokušavate zatrudnjeti, nekoliko uspješnih lijekova za povećanje plodnosti, kao što je Pergonal, napravljeni su od ekstrakta urina, a nekoliko mi je žena reklo da im se čini da im je urino-terapija pomogla da začnu. U ovom je slučaju najbolji i najsigurniji postupak da koristite urino-terapiju određeno vrijeme (šest mjeseci) prije nego pokušavate zatrudnjeti i prestanete s terapijom tijekom dana kad pokušavate zanijeti. Možete napraviti dijagnozu urinskim testom da bi utvrdili kad ovulirate i kad ste začeli, te prema tome možete uskladiti konzumiranje urina.

Urino-terapija i droge: Nekada sam preporučivala da ne koristite urino-terapiju ako uzimate bilo koju vrstu opojnih sredstava ili ste strastveni pušač, konzumirate mnogo alkohola ili kave. Međutim, doznala sam za nova istraživanja koja pokazuju da urino-terapija može koristiti u svim takvim stanjima. Dr. William Hitt, Američki liječnik koji ima kliniku za urino-terapiju u Meksiku, izvijestio me je da je u periodu od dvije i pol godine tretirao 20.000 pacijenata injekcijama urina.
Ti su pacijenti obuhvaćali i oboljele od raka, astme i drugih bolesti, a također i teške alkoholičare, te ovisnike o drogama i pušenju. Dr. Hitt izvještava o zapanjujućem uspjehu bez nuspojava pri korištenju injekcija urina za ovisničke poremećaje te također u kombinaciji s propisanim lijekovima. Količina lijekova ili zagađivača koji prolaze u urin je toliko sićušna da ne predstavlja opasnost i u stvari, čini se da djeluje poput vakcine koja uklanja ili liječi takve vrste poremećaja. To je također poduprto knjigom Urinaliza u kliničkoj laboratorijskoj praksi iz Miles Laboratories, u kojoj autori iznose da je čak i u slučaju jakog trovanja živom količina žive koja prolazi u urin izuzetno mala.
Ako imate neko od tih stanja, počnite oralno s 1 do 5 kapljica dnevno tijekom 3 do 5 dana da biste izbjegli naglu detoksikaciju. Svakog dana povećajte broj kapljica za jednu ili dvije već prema tome kako tolerirate terapiju. Postepeno po potrebi povećavajte količinu da biste postigli učinak za svoje osobno stanje.

8. Poboljšajte prehranu i izbjegavajte meso kada koristite intenzivnu urino-terapiju i prije gladovanja
Uglavnom vaša ishrana bi se trebala sastojati od uravnoteženih količina cjelovitih žitarica, svježeg povrća i malih količina nemasnog mesa i ribe. Ako konzumirate velike količine rafinirane hrane, šećera, gaziranih pića, kave, itd. nećete imati pune blagodati urino-terapije i, ovisno o tome koliko vam je ishrana loša, kad vaše tijelo reciklira i izbacuje nepoželjne elemente, možete imati neugodne simptome glavobolje, mučnine, itd.
Ako koristite samo nekoliko oralnih kapi urina ili konzumirate jedan ili dva gutljaja dnevno, možete nastaviti s uobičajenim uzimanjem mesa ukoliko ga normalno uzimate umjereno.
Kao što pokazuju istraživanja o urei i bubrezima (dr. C. Giordano), urea vašem tijelu pomaže učinkovitije razložiti proteine, što može značiti da tijekom urino-terapije možete imati povećane koristi konzumiranja proteina iako jedete manje mesa ili drugih izvora proteina.
Ova informacija će vjerojatno koristiti i vegetarijancima koji se u svojoj prehrani oslanjaju na manje koncentrirane izvore proteina nego redoviti mesojedi. Budući da kombinacija intenzivne urino-terapije i obilnog konzumiranja mesa može dovesti do visoke kiselosti u tijelu, smanjite ili odstranite unos mesa u prehrani kada konzumirate velike količine urina ili se pripremate za gladovanje.

9. Simptomi detoksikacije
Kada prvi puta počnete s urino-terapijom, u početku možete iskusiti simptome poput glavobolje, mučnine, proljev, umor ili kožni osip. U mnogim istraživanjima navedenim u četvrtom poglavlju, liječnicu su kod svojih pacijenata često opažali takve simptome. To su prirodne tjelesne reakcije na izlučivanje i uklanjanje pohranjenih toksina bolesti iz tijela.
Ti simptomi normalno nestaju unutar 24 ili 36 sata. Također, započinjući terapiju s nekoliko oralnih kapi, možete izbjeći ili umanjiti jačinu detoksikacije. Ako ste počeli terapiju većim količinama i doživljavate neugodne simptome, smanjite količinu koju konzumirate i nastavite s manjim dozama.
Homeopatski lijekovi i ljekovito bilje se također mogu koristiti i često su od velike pomoći tijekom detoksikacije za smanjivanje glavobolja, mučnine, proljeva, itd.

10. Djeca
Nekoliko istraživanja, poput onog dr. Krebsa, Plescha, Duncana. Lewisa i Dunne, (vidi Poglavlje 4), specifično se bavi primjenom urino-terapije kod djece. Najlakši oblik unutarnjeg liječenja za djecu su oralne kapi djetetovim vlastitim svježim urinom. Kao što je u tim istraživanjima spomenuto, za akutnu gripu, prehlade, virusne upale, boginje, mums, ospice, itd., česte male oralne doze od 1 - 10 kapi tijekom bolesti su se pokazale vrlo učinkovitim.
Što se alergija tiče, istraživanja ukazuju da se treba uzeti nekoliko kapi svježeg urina oralno prije i nakon obroka koji sadrži alergene namirnice, ili kad su prisutni simptomi alergije. Dr. Dunne i Lewis daju vrlo određene, jednostavne upute za upotrebu urino-terapije u liječenju dječje alergije koje su uključene u njihovim izvještajima u četvrtom poglavlju.
Drugi vrlo učinkovit postupak kojeg savjetuje dr. Dunne je pripremanje homeopatskog razrjeđenja djetetovog urina za upotrebu tijekom cijele bolesti ili alergičnih napada. Sakupite urin pred nastup simptoma i pripremite ga prema uputama koje malo dalje u ovom poglavlju dajemo u odjeljku Homeopatija i urino-terapija.
Istraživanja također ukazuju da se simptomi bolesti mogu privremeno pojačati odmah nakon prvih nekoliko doza urino-terapije. U svim slučajevima ti simptomi nestaju unutar 24 do 48 sati.
Za upale uha, kapljice svježeg, toplog urina u zahvaćeno uho mogu dati odlične i često trenutne rezultate. Ponavljajte po potrebi.

Doziranje

Doza održavanja
Oni koji redovito provode urino-terapiju, obično smatraju da je dnevna doza za održavanje jedan do dva gutljaja srednje struje jutarnjeg urina. Ali ta doza također može biti tek 5 do 10 kapi dnevno, ili svaki drugi dan, ovisno o individualnom stanju i potrebama. Mnogi koji su koristili urino-terapiju čitavog života, kao što su Indijski premijer, komentirali su da redovna primjena urino-terapije zamjetno pomaže u održavanju energetske razine, usporava starenje i sprječava bolesti.

Teške, akutne i kronične bolesti
Za one s kroničnim ili teškim oboljenjima poput raka, neki korisnici urino-terapije kao što su John Armstrong, čvrsto savjetuju konzumiranje tijekom dana svog ispuštenog urina ili koliko je više moguće tijekom nekoliko dana. Međutim imamo izvještaja da su i mnogo manje doze učinkovite (vidi Osobna svjedočanstva u sedmom poglavlju).
Ako konzumirate velike količine, gladovanje ili strogo reduciranje unosa krute hrane u tom vremenu, smanjuje opterećenost bubrega i omogućava tijelu koristiti više energije za iscjeljivanje umjesto na probavu.
Za većinu ljudi bilo bi krajnje nepreporučljivo da poduzmu tu vrstu produženog gladovanja na urinu koju savjetuje Armstrong. Kratko gladovanje na urinu i vodi u trajanju jednog do tri dana može biti vrlo učinkovito. Prestanite s konzumiranjem nešto prije odlaska u krevet da bi se tijelo moglo odmoriti i nastavite kad se ujutro probudite.
Ako ne želite gladovati ali osjećate da bi trebali konzumirati veće količine urina, uzimajte male, jednostavne, lagane obroke, poželjno, svježe kod kuće spravljene, nezačinjene juhe od povrća.
Ako osjećate potrebu za žitaricama, uzmite nezačinjeno proso ili rižu ili neslane krekere od cijelog zrna. Dalje u ovom poglavlju dajemo više informacija o gladovanju.
Dugotrajna, teška stanja, prirodno mogu zahtijevati duže periode liječenja. U vlastitom liječenju sam otkrila da u početku moram konzumirati velike količine (oko dva gutljaja četiri do pet puta dnevno) svakog dana tijekom otprilike dva tjedna. Nakon toga sam prešla na male učestale doze (jedan do dva gutljaja) tri do četiri puta dnevno još dva tjedna, a zatim sam smanjila na jedan do dva gutljaja dva puta dnevno svakog drugog dana, itd. Doza održavanje je 5 do 10 kapi dnevno. To je bio moj pristup. No vi biste mogli otkriti da su vaši osobni zahtjevi veći ili manji od tih količina.
Ako patite od akutne bolesti kao što je infekcija, tradicionalno je liječenje potpuno gladovati ili jesti tek lagane obroke kao što je kod kuće spravljena, nezačinjena voda u kojoj se kuhalo povrće dok istovremeno učestalo konzumirate urin tijekom barem jednog dana ili dok ne osjetite potpuno i trajno poboljšanje. Kao i mnogi drugi, otkrila sam da jaki obroci prebrzo nakon oporavka od virusnih ili bakterijskih upala mogu izazvati vraćanje bolesti. Stoga budite sigurni da se osjećate stabilno prije nego ponovno počnete normalno jesti.
Uvijek prekidajte gladovanje postepenim uvođenjem laganih namirnica, kod kuće spravljenih juha od povrća, potom krekera, žitarica, itd. (Pogledajte stranu 182.)

Počivajte, počivajte, počivajte
Kad ste se jednom riješili teške bolesti i dosegli bolje zdravlje, nastavite primjenom dnevne doze urino-terapije za održavanje te zdravu ishranu. Također, si nikada ne dozvolite višekratno iscrpljivanje ili prekomjerno zamaranje. Svakodnevno odmaranje je za zdravlje mnogo ključnije nego većina ljudi razumije. Jednom kad ste se oporavili od veće bolesti morate izuzetno paziti da se dovoljno odmarate i opuštate.
Vidjela sam mnoge slučajeve da su se ljudi urino-terapijom i prirodnim postupcima potpuno izliječili čak i od "neizlječivih" bolesti i godinama bili zdravi da bi potpuno poništili sve dobro što su postigli suviše samouvjerenim naprezanjem do ekstrema na poslu ili sportu.
Jedan od najtužnjih primjera takve pogreške koju znam je bio slučaj mladog, sjajnog, odrješitog bolesnika od AIDS-a koji se potpuno izliječio od svih vidljivih i kliničkih pokazatelja bolesti, ali se nakon toga neprestano i uporno iznurivao na svom zahtjevnom poslu u firmi. Konačno se razbolio, vratio na staro i nije se mogao oporaviti. Međutim, u drugom slučaju, osoba koja se oporavila od teške bolesti doživjela je povratak bolesti zbog prenaprezanja ali su duboki odmor i intenzivna urino-terapija doveli do odličnog oporavka. Ali zašto se izlagati takvom mučenju i rizikovati ozbiljno podrivanje oporavka koji je tijelo postiglo?
Ustrajna urino-terapija vam može toliko obnoviti snagu i energiju da je lako postati previše siguran u sebe i prenapregnuti se što za normalne ljude nije golemi problem. Ali za ljude koji se oporavljaju od teške bolesti, iscrpljivanje može predstavljali dugovječnu opasnost. Stoga zaštitite svoje obnovljeno zdravlje i svoju prirodnu imunu obranu s mnogo odmaranja, svježeg zraka, umjerenim vježbanjem i smanjenim stresom.

Poremećaji bubrega
Ako imate povijest ili prisutnost upale bubrega, ograničite početnu količinu oralne urino-terapije na male doze, jednu do pet kapi jednom ili dva puta dnevno ili koristite homeopatska razrjeđenja opisana u odjeljku Homeopatija i urino-terapija u ovom poglavlju. Prije nego počnete terapijom smanjite unos ili odustanite od konzumiranja mesa i namirnica koje stvaraju kiselinu. Također, provjerite razinu svoje kiselosti pH trakama i počnite urino-terapijom kad vam se razine kiselosti normaliziraju ili značajno smanje. ((Potražite u Indeksu istraživanja o liječenju nefritisa i poremećaja bubrega. Također pogledajte odjeljak o uravnoteživanju kiselosti/lužnatosti u Dodatku te Pitanja i odgovore u ovom poglavlju).

Alergije
U kliničkim istraživanjima o urino-terapiji i alergijama, liječnici poput Dunne i Wilsona s odličnim su rezultatima primjenjivali oralne kapi. Obratite se na ta istraživanja za smjernice i opet, počnite s jednom ili dvije kapi i zatim postepeno povećavajte broj kapljica, ili kao što Wilson sugerira, uzimajte kapljice dok više ne možete osjetiti okus ili temperaturu urina. Ako znate na što ste alergični, uzimajte kapljice prije konzumiranja hrane na koju ste alergični. Ako ne znate na što ste alergični, uzmite nekoliko kapi svježeg urina odmah po pojavi simptoma i nastavite tim postupkom kad god se simptomi ponovno jave.
Kako ih opisuje dr. Dunne, homeopatski pripravci urina su također odlični za alergije jer za dugotrajno liječenje alergije možete sačuvati urin skupljen u vrhuncu alergičnih simptoma. Pogledajte u ovom poglavlju odjeljak o pripremi homeopatskog urina.

Trovanje hranom
Nekoliko istraživanja pokazuje da je urea dokazani agens protiv bakterija (dr. Schlegel, Kaye, Weinstein itd.) i pronađeno je da kod zaraženih osoba urin sadrži antitijela za zagađivače hrane poput bakterija salmonele (Lerner i Remington). Počnite uzimajući jednu do pet kapi. Povećavajte dozu koliko možete podnijeti.

Gladovanje
Gladovanje na urinu je odlična terapija koja može dati izuzetne rezultate posebno za uporne i teške kronične bolesti. Ali kod gladovanja uvijek krenite polako. Počnite dva ili tri tjedna s oralnim kapima, povećajte dozu na jedan do tri gutljaja tijekom sljedeća dva ili tri tjedna i počnite gladovanjem sljedeći tjedan. Barem tri dana prije gladovanja potpuno prestanite s konzumiranjem mesa.
Kad sam prvi puta počela s urino-terapijom, bila sam tako teško bolesna s mnogo različitih bolesti i s takvim užasnim bolovima da sam jurnula u jedno-tjedno gladovanje samo na urinu i vodi. Ali ne savjetujem takav pristup jer sam otkrila da nije nužno žuriti s terapijom da bi se dobili dobri rezultati. Prenaglo guranje tijela u terapiju može često izazvati jake simptome detoksikacije kao što su glavobolje, groznica, mučnine, depresija ili umor. Sve to možete umanjiti ili izbjeći jednostavnim postepenim prilagođavanjem terapije s nekoliko kapi svakog dana.
Tijekom gladovanja, konzumirajte sav urin koji ispuštate tijekom dana sve dok ne postane potpuno bistar. Prestanite nekoliko sati konzumiranjem i zatim nastavite. Smanjite ili prestanite uzimanjem tijekom noći i ponovno počnite kad se ujutro probudite.
Po želji, izmjenjujte uzimanje urina s malim gutljajima hladne vode ili komadićima leda. Pijte vode koliko god osjećate da ste žedni i cijelo vrijeme budite dobro hidrirani. Ali nemojte na silu piti velike količine vode. Kako istraživanja pokazuju (Kaye i Schelgel), to može razrijediti urin i smanjit antibakterijsko djelovanje uree. Prekomjerno pijenje vode pored konzumiranja urina može također prenapregnuti bubrege.
Gladovanje na urinu kombinirajte masiranje kože urinom, posebno lica, vrata i stopala. John Armstrong je inzistirao na tom postupku jer je smatrao da daje tijelu dodatnu prehranu dok gladuje te uklanja moguće glavobolje i mučnine. To utrljavanje je također osvježavajuće i čini kožu čistom i mekom.
Kad prekidate gladovanje, počnite konzumiranjem jednostavnih tekućina u kojima se kuhalo povrće, spremljenih kod kuće, na primjer napravljenih od kelja, mrkve, svježeg zelenog poriluka, lišća mladog luka i malo svježeg đumbira. Nemojte dodavati soli ili začina. Ovakvu juhu jedite jedan ili dva dana, sljedećeg dana juhu i povrće, a zatim postepeno tijekom nekoliko sljedećih dana dodajte više povrća i ugljikohidrata poput riže i prosa.
Kratki periodi gladovanja (1 do 3 dana) mogu biti izuzetno učinkoviti postupak za čišćenje i liječenje tijela. Dugim gladovanjima treba uvijek pristupiti oprezno i pod nadzorom.

Homeopatija i urino-terapija
Tijekom primjene urino-terapije, našla sam da kombiniranje ove terapije posebno s homeopatskim lijekovima može nevjerojatno povećati rezultate čak i kod najupornijih, najtvrdoglavijih kroničnih stanja. Krajnje oslabljene, onemoćale, kronično bolesne osobe često razviju izuzetnu osjetljivost na normalno ljekovite trave, vitamine, minerale i druge medicinske pripravke, ali mogu vrlo dobro tolerirati homeopatske lijekove.
Homeopatski lijekovi su jednostavno izuzetno razrijeđene prirodne tvari poput ljekovitog bilja, minerala, itd., koje blago potiču iscjeljujuće reakcije u tijelu. Homeopatski lijek se priprema razrjeđivanjem sićušne količine određene prirodne tvari vodom. Tako razrjeđena tvar se trese nekoliko puta, a onda joj se kao konzervans može dodati alkohol. Homeopatski lijek možete uzeti u tekućem obliku ili kao male šećerne pilule koje su natopljene tom tekućinom.

Homeopatski urin
Dr. Nancy Dunne koja je istraživala alergije, izvijestila je da je njen kolega dr. Fife s odličnim rezultatima koristio urin u obliku homeopatskih razrjeđenja. Homeopatski urin je odličan za djecu i može biti od pomoći osobama s izuzetnom osjetljivošću. On je također način konzerviranja urina skupljenog tijekom prvih stupnjeva ili nastupa bolesti. Ustanovljeno je da su u to vrijeme urinarna antitijela i agensi imune obrane najbrojniji i najaktivniji.

---------------------------------
Dr. Dunne je izvjestila da je dr. Fife za pripremanje homeopatskih doza urina koristio sljedeći postupak i postizao značajna izlječenja:

1. 5 ml destilirane vode u sterilnoj boci i jedna kapljica svježeg urina.
2. Zatvorite bocu i snažno protresite 50 puta (to je prvo razrjeđenje).
3. Uzmite jednu kapljicu te mješavine i dodajte je u drugih 5 ml destilirane vode. Protresite 50 puta.
4. Uzmite jednu kapljicu te mješavine i dodajte je u 5 ml osamdeset do devedeset postotne votke koja djeluje kao konzervans.
5. Stavite tri kapljice pod jezik svakog sata dok ne dođe do vidljivog poboljšanja ili privremenog pogoršanja simptoma. S napredovanjem poboljšanja, produžite intervale između tretmana. Nakon tri dana, obustavite tretman da biste izbjegli opterećivanje imunog sustava. Tretman se ponovno započinje ako dođe do zastoja u oporavku ili dođe do nazadovanja.
-----------------------------------

Već pripremljena homeopatska urea se također može kupiti, iako će ona sadržavati samo ureu bez ijednog od antitijela ili imunih faktora homeopatskog pripravka cijelog urina.
Tradicionalna knjiga za odabir i upotrebu homeopatskih lijekova je Materia Medica i sadrži popise lijekova i indikacije za njihovu upotrebu. Ti popisi se zovu Repertories, na primjer Boerickov Repertory i Kentov Repertory. U stvari je vrlo zabavno naučiti koristiti te knjige, a posebno Boerickov Repertory vas može voditi to vrlo specifičnih, učinkovitih lijekova za praktički sve poremećaje.
Za početnike koji su nesigurni kako koristiti homeopatiju, najbolja knjiga koju sam pronašla kao opći uvod u brigu za sebe kroz homeopatiju je The Family Guide to Homeopathy, Symptoms and Natrual Solutinos, dr. Andrew Lockiea. To je izuzetno obuhvatan vodič u samo-pomoć koji daje osnove funkcioniranja tijela, kako i zašto se pojavljuju specifične bolesti i poremećaji i koji će homeopatski lijekovi najbolje ojačati prirodno tjelesno iscjeljivanje. Ta je knjiga izuzetan dodatak urino-terapiji i sadrži korisne materijale o širokoj lepezi poremećaja koje nikad nisam našla nigdje drugdje.
Kada koristite homeopatiju, imate na izboru dva različita razrjeđenja koji se nazivaju  potencija "x" i potencija "c". Potencija "x" se nudi u prodaji u dućanima zdrave hrane i slično. Ja sam našla da je c potencija odlična za kućnu upotrebu jer se čini da joj je djelovanje izraženije od preparata u prodaji. Mnogi homeopatski liječnici također su skloniji c potenciji.
Homeopatski lijekovi su sigurni i ne izazivaju nuspojave. Smatra se da ti lijekovi imaju odobrenje FDA, jer su naširoko bili u upotrebi u SAD već stoljeće i više pa ih je FDA posljedično stavila na popis odobrenih medicinskih tretmana. Neki homeopatski lijekovi prodaju se u dućanima zdrave hrane ili se mogu dobiti od homeopatskog liječnika ili prema katalogu.
Za mene je kombiniranje homeopatije s urino-terapijom bilo nevjerojatno učinkovito za široku lepezu ozbiljnih poremećaja kao i za blage poremećaje kao što su glavobolje, prehlade, loša probava, itd. Za više informacija o upotrebi homeopatije s urino-terapijom, također se možete obratiti na moju knjigu na tu temu pod nazivom, Healing Yourself with Homeopathy.

Vanjska upotreba
Na kožu
Utrljavanje urina u kožu odličan je tretman za svaki zamislivi tip kožnog poremećaja uključujući osipe, ekceme, psorijazu, akne, itd. Urea u urinu, kao što istraživanja pokazuju, također je odlična u kozmetičke svrhe kao opće sredstvo za uljepšavanje i vlaženje kože.

1. Za kožu uzmite bilo svježi bilo stari urin, iako stari urin ima viši sadržaj amonijaka i otkriveno je da je učinkovitiji u liječenju mnogih upornih kožnih poremećaja kao što su ekcemi ili psorijaza.
2. Kada tretirate kožne poremećaje kao što su ekcemi, psorijaza, osipi, itd., izlijte malu količinu urina na komadić vate i tapkajte ili lagano masirajte zahvaćeno područje pazeći da je to područje dobro natopljeno.
3. Bacite upotrebljenu vatu i natopite drugu svježim urinom i ponovo primijenite, lagano tapkajući i namačući zahvaćeno područje. Nastavite takvim postupkom pet do deset minuta ili koliko želite. Što duže tretirate zahvaćeno područje to bolje.
4. Pričvrstite čisti natopljeni komadić vate na zahvaćeno područje flasterom ili zavojem i ostavite tako nekoliko sati zbog dodatnog liječenja. Takvi oblozi od urina također su nevjerojatno učinkoviti za bilo kakvu vrstu uboda insekta, ili dodira s otrovnim biljkama. (Vidite oblozi od urina).
5. Drugi postupak je uliti stari ili svježi urin u čistu, plastičnu bocu s pumpicom za špricanje i poprskati osip, ekcem, itd.

Kožna masaža
Uvijek pojačajte oralnu urino-terapiju masiranjem kože, naročito lica, vrata i stopala. John Armstrong savjetovao je tu praksu posebno kada se gladuje zbog nekog akutnog stanja, a ljudi koji to rade kunu se da djeluje. Te masaže toniraju, osvježavaju, opuštaju i tvrdi se da omogućavaju postepeno upijanje hranjivih tvari urina kroz kožu.
Ulijte bilo stari ili svježi urin u široku, plitku posudu i uronite ruke u tekućinu. Otresite višak i zatim čvrsto utrljajte u određeno područje kože bilo gdje na tijelu sve dok koža i ruke nisu suhe. Ponovno namočite ruke i počnite masirati drugo područje dok nije suho. Ponavljajte taj postupak dok niste dobro izmasirali sva područja. Isplahnite toplom vodom.
Ne pokušavajte izvesti tu masažu na vrlo starim ili slabašnim osobama. Također budite sigurni da za masažu koristite normalan urin. Ako vam je urin taman ili mutan ili izgleda neobično, pričekajte i prvo koristite urin iznutra tijekom dva ili tri dana nakon čega urin obično izgleda bistar te se tada može koristiti za masažu. Također za masažu možete koristiti urin neke druge normalno zdrave osobe.
Ako ste okorjeli pušač ili uzimate lijekove ili droge, ne koristite  svoj vlastiti urin izvana ili iznutra (ili koristite sam jako male količine).

Kozmetička primjena
1. Za kozmetičku upotrebu ili vlaženje, nalijte vrlo malu količinu normalnog svježeg urina ili urina koji je stajao dan ili dva, u ruku i lagano masirajte u kožu dok se ne posuši. Zatim nalijte u ruku još urina, masirajte drugo područje kože dok se ne posuši i tako dalje.
2. Kad ste gotovi dobro isperite toplom vodom, ali bez sapuna. Vaša je koža prirodno blago kiselkasta, a sapuni koji su lužnati obično uništavaju tu prirodnu kiselost i smanjuju prirodno kiseli kožni omotač.

NASTAVLJA SE...

Nubilus Logo