Vaš savršeni lijek - nastavci

Prethodne nastavke pogledajte ovdje

Međutim, istraživači, poput Giordana su otkrili da urea (koja se stvara tijekom sinteze proteina i stoga sadrži dušik), može u stvari imati ulogu kod pacijenata s oboljelim bubrezima pomažući im da učinkovitije koriste proteine i postignu bolju ravnotežu dušika u tijelu.
Ovo je ispitivanje pokazalo da:

"Ako se urea doda ishrani dolazi do dovoljne sinteze neesencijalnih aminokiselina da bi se dosegla ravnoteža ili čak dodatni dušik."

Kako Giordana ističe:

"S korištenjem sintetske ishrane koja sadrži male količine esencijalnih aminokiselina, pokazalo se da urea, bilo da se daje izvana ili iznutra, koristi višak dušika koji se zadržava uremijom za sintezu neesencijalnih aminokiselina."

Urea se sve više koristi u kliničkom radu s pacijentima koji boluju od uremije i ispituje se kao tretman za bolesti bubrega.

Drugi izvještaj o ulozi uree kod bolesti bubrega iznesen je na međunarodnom simpoziju u Floridi 1968, pod nazivom Urea i bubrezi. U ovom je izvještaju Mackenzie Walser s medicinske škole univerziteta Johns Hopkins ustvrdio da:

"Kod uremijskih (bubrežnih) pacijenata koji su na dijeti koja sadrži male količine proteina, urea čini se daje glavni izvor dušika za sintezu proteina. Daljnje istraživanje ovog nalaza može uroditi dragocjenim informacija za liječenje problema bubrega."

Walser također ističe da:

"Urea se više ne može smatrati konačnim produktom metabolizma dušika već se može koristiti za sintezu proteina."

Drugim riječima, istraživanja su pokazala da urea nije samo "otpadni" ili nusproizvod tjelesnog korištenja proteina, već je u stvari važan dio tjelesnog procesa metaboliziranja proteina i održavanja pravilnih razina dušika koje je kritično za održavanje zdravlja.

Izvještaj broj 23
Naslov: Karakterizacija antitijela u ljudskom urinu, 1965, Lars A. Hanson i Eng M. Tan, (s Rockefellerovog Instituta u New Yorku), objavljeno u Journal of Clinical Investigation.

Ovo je još jedno istraživanje o antitijelima u ljudskom urinu, a predstavio ga je dr. Lars A. Hanson s pedijatrijske klinike instituta Karolinska u Švedskoj na sastanku mikrobiološkog odsjeka Švedskog medicinskog društva u Stockhomu.
Izvještaj kaže da:
Ljudski urin sadrži proteine za koje se pokazalo da su identični imunoglobulinu u krvi, odnosno antitijelima.
Izvještaj je također iznio da:
Pokazalo se da antitijela iz urina djeluju protiv više mikroorganizama uključujući koleru, salmonelu, difteriju, tetanus i polio.
Mnogi liječnici kao što su Duncan i Plesch koji su početkom dvadesetog stoljeća koristili s pacijentima terapiju urinom, primijetili su da gutanje ili injekcije vlastitog urina pacijenta ima često zapanjujući kurativni učinak na iznenađujuće veliki broj bolesti uzrokovanih bakterijama ili virusima, na primjer hepatitis, hripavac, mums, ospice i gripa.
Zanimljivo je vidjeti da su suvremena medicinska istraživanja potvrdila prisutnost antitijela različitih bolesti u urinu koja čini se imaju ulogu u uspješnoj kliničkoj primjeni urinarne terapije.
U medicinskoj literaturi ima i mnogo drugih referenci na antitijela u urin i nekoliko ih navodim ovdje.

NASTAVLJA SE...

Nubilus Logo