Autori

Moj, tvoj, naš seks - Autor: Pavao Brajša

Cijena:
83,31kn 119,01kn
Nakladnik:
V.B.Z. d.o.o.
ISBN:
978-953-304-317-3
Jezik:
Hrvatski
Broj stranica:
244
Godina izdanja:
2011
Uvez:
Meki
Format:
155x235
Podijeli:
Košarica:
Prelistaj

Opis

 

Kako sačuvati sreću i zadovoljstvo u seksualnom životu


Seks i isti seksualni partner u dugom odnosu: moguća stvarnost ili neostvariva iluzija?

Različito od mnoštva literature koja nudi gotove recepte i "instant" rješenja čak i za najkompleksnija područja življenja čovjeka, u koja spada i njegova seksualnost, u ovoj se knjizi njeguje jedan posve drukčiji pristup. U njoj autor ništa ne propisuje niti kome nudi univerzalne istine, već u maniri svjetski priznatog znanstvenika i dugogodišnjeg iskusnog terapeuta, složenu i uvijek aktualnu tematiku ljudske seksualnosti problematizira sustavno i vrlo suptilno. Na zanimljiv, lako čitljiv i sebi svojstven intrigantan način, autor posebno naglašava nedjeljivost interpersonalnih i interseksualnih odnosa ljudskih bića, pozicionirajući kvalitetu interpersonalnih odnosa u samo središte ljudske seksualnosti. Tako, mogućnosti unaprjeđenja ljudske seksualnosti dr. Brajša vidi upravo u poboljšanju cjelokupne kvalitete odnosa i komu­nikacije među partnerima, tj. uspostavljanju kvalitetnog dijaloga u punini značenja tog pojma. Kako autor tvrdi, čovjek može promišljati i reflektirati o svojim odnosima, komunikaciji, ljubavi i seksu i time ih usavršavati, te tako sebe izgrađivati kao emancipirano i "uljuđeno" seksualno biće. Upravo u tome, ova knjiga može uvelike pomoći, pa nije pretjerano reći da ona može biti korisna baš svakome. 
Doc. dr. sc. Edita Slunjski
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Mogli bismo ovu knjigu nazvati i Komunikologija seksa, jer ona analizira načine komunikacije i njihovu blokadu kao najveće neprijatelje autentičnog, pravog odnosa kojeg je nužno postići kao temelj za međusobno predavanje, za postizanje međusobne intimnosti.
Prof. dr. sc. Josip Obradović

Autor na sebi svojstven način skreće pozornost na to kako je prijeko potrebno razgovarati o "svom" seksu, te kako "komuniciranje o vlastitom seksu s vlastitim seksualnim partnerom", nije nimalo lako, ali da je jedini mogući način da "razvijamo samo naš i nama prilagođen seks". Primjeri iz bogate autorove prakse, sigurna sam mogu pomoći na putu da se uopće započne s promišljanjem o potrebi partnerskog dijaloga o "našem" seksu. 
Ljerka Lacković, prof.,
ravnateljica Obiteljskog centra grada Zagreba

Nubilus Logo