Autori

Rječnik pojmova u logopediji - Autor: Ahmet Kantić

Cijena:
113,40kn 126,00kn
Nakladnik:
Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj
ISBN:
978-995-8915-70-3
Broj stranica:
152
Godina izdanja:
2014
Format:
210×130
Podijeli:
Košarica:
Prelistaj

Opis

Rječnik pojmova u logopediji prvo je ovakvo djelo iz logopedije na ovim prostorima koji sustavno i dovoljno detaljno obrađuje ključne pojmove u logopediji i srodnim disciplinama (...) Autor je koristio sve trenutno dostupne, relevantne i raspoložive izvore informacija (...) Rječnik je aktualan, obuhvaća važeću stručnu terminologiju ali isto tako opisuje i pojmove koji su rijetko u upotrebi (...) termini koji su obrađivani su standardno prihvaćeni u svjetskoj stručnoj terminologiji (...) u dodatku rječnika nalazi se spisak dijagnoza koje se odnose na logopedsku djelatnost u zdravstvenom sustavu (preuzet iz desete revidirane Međunarodne klasifikacije bolesti MKB 10) (...) Rječnik je po svojoj stručnosti jedinstven na području bivše zajedničke države.
prof. dr. sc. Mladen Hedever, redoviti profesor u trajnom zvanju Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


Rječnik je nastao kao rezultat višegodišnjeg iskustva autora (...) te studioznom analizom različitih i brojnih stručnih udžbenika, časopisa kao i recentne naučne literature (...) Rječnik je stručno napisan i naučno je utemeljen, a u isto vrijeme se odlikuje jednostavnošću i praktičnošću (...) Ovo je veoma važan rječnik, prvi ovakve vrste na našim prostorima i šire, koji će ponuditi logopedskoj struci bogatstvo terminologije, kojima se koriste logopedske nauke u svijetu.
prof. dr. sc. Sadeta Zečić, redovni profesor Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu
 

Nubilus Logo