Strategije Floortimea za poticanje razvoja djece i adolescenata

Strategije Floortimea za poticanje razvoja djece i adolescenata

Akcijska cijena -30%
17,56€  (132,28Kn)
25,08€  (189,00Kn)
Nakladnik:
Ostvarenje d.o.o.
ISBN:
978-953-3060-30-9
Jezik:
Hrvatski
Broj stranica:
220
Godina izdanja:
2021
Format:
150x230
SMS

Opis

Floortime je vrlo učinkovit interventan pristup za djecu i adolescente s autizmom i drugim razvojnim poremećajima. Sada imamo vodič za pomoć mladim ljudima s društvenim, emocionalnim i kognitivnim izazovima, koji korak po korak vodi roditelje u učenju, a stručnjake u podučavanju modela DIRFloortime®.

Ovaj vodič, koji podržavaju istraživanja, polazi od razvojnog pristupa tretmanu te ga razlaže u jednostavnu, uređenu strategiju koju odmah možete primijeniti da potaknete društveni i kognitivni razvoj djece i adolescenata. Za svaku metodu tu su kratke upute i primjeri koje je lako iščitati i usred igre. Certificirani stručnjaci za DIRFloortime® objašnjavaju teorijsku pozadinu i osnove igre i druženja s djecom na način koji ih motivira, potencira njihove prirodne interese i pomaže im razviti ključne društvene, emocionalne i intelektualne sposobnosti. Bez obzira jeste li stručnjak ili roditelj, praktični vodič Floortime bitan je dodatak vašoj opremi.

 

Zašto koristiti DIRFloortime®?

- dokazano je učinkovit – podržavaju ga istraživanja, provjeren je u radu i utemeljen na razvojnoj psihologiji

- usmjeren je na ključne kognitivne, društveno-emocionalne sposobnosti koje djeci trebaju za uspjeh u stvarnom svijetu

- potiče učenje i rast igrom i interakcijom

- njeguje topao i usklađen odnos roditelja i djeteta

- zadovoljava vaše posebne potrebe - strategiju DIRFloortime® možete primijeniti u razvojnom redu ili ju koristiti kao samostalan alat u učenju

- uključuje krilatice koje pomažu da se strategija "uvuče pod kožu"

- pomaže djeci i tinejdžerima da postanu radosna, spontana, prilagodljiva, kreativna i suosjećajna ljudska bića.

"Nudi strategiju za podučavanje združene pozornosti (joint attention), društvenog reciprociteta (social reciprocity) i vještina emocionalne regulacije (emotional regulation skills). Iako su ključne za društveni razvoj osoba iz autističnog spektra, roditelji i edukatori se teško nose s ovim kvalitetama."

- Debra Leach, Ed. D., BCBA, Sveučilište Winthrop

 

"Neprocjenjiv izvor... Ovaj brižan i suosjećajan pristup pomoći će djeci da postanu najbolja što mogu i bit će pojas za spašavanje odraslima koji s njima rade i žive."

- Noël Janis-Norton, direktorica Centra za mirnije, lakše i sretnije roditeljstvo, London, UK

 

DIRFloortime®  je model usmjeren na razvoj, osobnu različitost i odnose

 

Pomaže djeci razviti ključne vještine:

- regulaciju i pozornost

- društveno uključivanje i povezivanje

- reciprocitet

- rješavanje društvenih situacija

- samosvijest

- empatiju

- maštovitost

- emocionalno razmišljanje

- logičko razmišljanje

- složeno razmišljanje

- samokritičnost.

O autorima

Andrea Davis, dr. sc., ravnateljica je i osnivačica Terapeutskog centra Greenhouse u Pasadeni u Kaliforniji. Lahela Isaacson, mag. sc. je direktorica obuke i upraviteljica Floortime u Terapeutskom centru Greenhouse. Michelle Harwell, mag. sc., je stručna voditeljica i supervizorica za DIRFloortime® te specijalistica za dječje mentalno zdravlje i rane intervencije s privatnom praksom u Los Angelesu u Kaliforniji.

IZ RECENZIJE

"Kod djece s komunikacijskim teškoćama često su prisutna odstupanja u emocionalnom razvoju. Emocije usmjeravaju dijete kako da upotrijebi ono što spoznaje svojim osjetilima te su istovremeno oblikovane upravo tim osjetnim doživljajima. Začetnici Floortime modela su kroz funkcionalne razvojne razine- miljokaze opisali razvoj temeljnih sposobnosti na kojima se izgrađuju primarne vještine kao što su mišljenje i rješavanje problema. Takav razvojni pristup uzima u obzir djetetove osjete i razvoj motoričkih vještina, prepoznaje ulogu emocija, ne ograničava ciljeve, metode i pristupe rada na samu teškoću i dob djeteta nego prati razvoj djeteta i njegove ideje.

Svaka strategija DIRFloortime prikazana je i jasno opisana kroz primjere kako ju primijeniti u raznim životnim situacijama. U posljednjem poglavlju ponuđeno je i 11 učinkovitih strategija za pomoć djeci i adolescentima u smanjenju neprilagođenih ponašanja.

Djelo je slobodno od grubih grešaka, stručno je utemeljeno, i razumljivo, te su jasno razlučeni originalni doprinosi autora.

Ovo djelo predstavlja vrijedan priručnik, jer aktualnošću i stručnom utemeljenošću u potpunosti ispunjava zahtjeve koje mora ispuniti stručni priručnik.

 

Predlažem da se knjiga “Strategije Floortimea za poticanje razvoja djece i adolescenata- Priručnik za model DIR®”, tiska kao stručni priručnik."

Prof.dr.sc. Rea Fulgosi- Masnjak

 

 

 

Povezani naslovi (11)

Zahtjevna djeca
-60
8,93€ (67,25Kn)
22,30€ ˙(168,03Kn)
Dječak koji je volio prozore
-20
19,56€ (147,39Kn)
24,45€ ˙(184,25Kn)
Senzorna integracija iz dana u dan
-20
22,29€ (167,96Kn)
27,87€ ˙(209,96Kn)
Razvoj govora i prevencija…3. Izdanje
-20
11,15€ (84,02Kn)
13,93€ ˙(104,98Kn)
Govor ritam pokret
-20
12,67€ (95,49Kn)
15,84€ ˙(119,38Kn)
Dijete s posebnim potrebama
-20
25,64€ (193,19Kn)
32,06€ ˙(241,53Kn)